Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość literka78

czytamy biografie

Polecane posty

Gość literka78

biografie jak leci te o znanych i niej znanych, tych lubianych i tych mniej, ciekawe i te nudne - wklepujcie :) chętnie przejrzę

Gość edgard43
Steve Jobs polecam ciekawa - ma byc też filmik :)

Gość orszulka32
Uwielbiam biografie Waris Dirie, czyli wszystkie Kwiaty pustyni itp

Gość gargamel98
a może coś o wałęsach hi hi i prezydentowa i jej mąż troche o nich znajdziesz na necie

Gość rozenek876
RockMann, czyli jak nie zostałem saksofonistą ha ha ha ale się uśmiałem - polecam

Gość literka78
piszcie piszcie - rozkręcam się ;) a moze coś z polityki hi hi ostatnio czytałam Stalin. Dwór czerwonego cara

Gość laleczkaczaki
nie lubię polityków wolę coś pośredniego np. Diana - moja historia albo Elżbieta II. Ostatnia królowa

Gość myśliciel Lolo
„Droga Tadeusza Mazowieckiego” pióra Tadeusza Mielcarka to bardzo rzetelnie napisana biografia jednego z nielicznych absolutnie uczciwych polskich polityków.

Gość motylek211
a ja polecam Skarby cara Aleksandra - książkę czyta się z zapartym tchem

Gość pielgrzym92
„Jak zgubić 15 kg napełniając swoją duszę” to swego rodzaju pamiętnik, zapis pielgrzymki autora z Saint Jean Pied de Port do Santiago de Compostella - polecam

Jeśli Twoja koleżanka interesuje się okresem międzywojennym, to polecam "Marię i Magdalenę" Magdaleny Samozwaniec, córki Wojciecha Kossaka i siostry poetki Marii Pawlikowskiej - Jasnorzewskiej (których zresztą wspaniale portretuje). Książką utrzymana jest w stylu satyrycznym, barwnie opisuje klimat epoki oraz artystów, takich jak Tuwim, Słonimski, Wierzyński itp. "Małe" sprawy człowieka; miłostki, przyjaźnie, kłótnie, finanse na tle wielkiej historii. Jest świetna, choć trochę zapomniana. Myślę, że koleżanka będzie oczarowana, jak ja:)