Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co waszym zdaniem najbardziej postarza skore twarz

Polecane posty

Gość gość

Co waszym zdaniem najbardziej postarza skore twarz

Gość gość
źle dobrane kosmetyki

Gość gość
Kosmetyki postarzaja skore?

Gość gość
Nadmierne opalanie, zwlaszcza w solarium. Niszczy się w ten sposób włókna kolagenowe.

Gość gość
Zła dieta, mało snu i bogata mimika. Po sobie widzę - mam 23 lata, czasami cera jest naprawde fajna, jakieś drobniutkie widać tylko (musze się z tym pogodzić, takie geny mam). A ostatnio spałam dłuższy czas po kilka h, źle jadłam i tragedia normalnie. I zmarchy są, i pryszcze itd. Nie mogę twarzy doprowadzić do porządku :O Solarium pewnie też wpływa (ale nie korzystałam nigdy to nie znam z doświadczenia). Aaa, i niedowaga też ma znaczenie - to też widze po sobie.

Na pewno zła dieta-kiedyś przez jakiś czas jadłam ciągle gotowe dania, jakieś krokiety, zapiekanki. Po tym miałam wysyp pryszczy. Gdy odstawiłam śmieciowe jedzenie pryszcze znikły. Zauważyłam, że przy diecie obfitującej w soki warzywne moja skóra od razu nabiera takiego zdrowego blasku. Papierosy-nie zauważyłam mocnego pogorszenia choć wiem, ze działa to bardzo niekorzystnie. Może jedynie co to taka cera bez blasku. Zmarszczki mi sie nie pogłębiły, bo ich nie mam. Solarium-byłam kilka razy i opalenizna o wiele ladniejsza w moim przypadku niż sloneczna, jednak twarz bardzo się wysuszała i niezbędne było mocne nawilżenie i natłuszczenie skóry twarzy. Jednak po tych seansach wcale nie wyglądała gorzej :) Zle dobrane kosmetyki-szczegolnie kremy...te reklamowane to jeden wielki s**t. Te, które maja w skladzie parafinę-zapychają, powstaja zaskórniki. Wole jakieś mniej rozsławiane i zwracam przede wszystkim uwagę na skład, a nie na markę i obietnice producenta. Uzywałam kiedys nachtcreme marki alterra, polecam, niedrogi i ma dość dobry skład. Poza tym srodki do oczyszczania tylko bez SLS. Jesli chodzi o mnie to żele z tym skladnikiem powodowały u mnie mocne ściągnięcie skóry. Najważniejsze to patrzeć na SKŁAD i nie sugerowac się durnymi reklamami. A tak najlepiej to używać tylko naturalnych olejków, do oczyszczania także. Podkłady, pudry, lepiej zainwestować w droższe.

Gość gość
Życie w tym kraju mocno postarza skórę.

Gość Martyna 1292
Zła dieta ma największy wpływ. Unikaj przede wszystkim cukrów i tłuszczy, jedz więcej owoców i warzyw. Bardzo pomagają też nasiona np słonecznik czy siemię lniane. U mnie po zmianie diety różnica jest diametralna. Używam też do pielęgnacji twarzy kosmetyków (kremów) na bazi naturalnych składników. Spróbuj :) Ja zamawiam kosmetyki do pielęgnacji ciała na http://www.tylkozdrowie.org/ . Mam nadzieję, że pomogłam :)