Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wyżynająca się ósemka, chirurg, pantomogram.

Polecane posty

Gość gość

Pod koniec wakacji wybrałam się do dentysty, który nastraszył mnie, że przez ósemki pokrzywią mi się zęby. Wakacje się skończyły i musiałam wyjechać do innego miasta. Poszłam tutaj do stomatologa, który powiedział mi, że on w sprawie ósemek nic nie zrobi i że od tego jest chirurg. Teraz moje pytanie. Czy jest sens iść do chirurga bez zrobionego pantomogramu, czy chirurg oceni bez tego co należy zrobić z ósemką i da skierowanie na zrobienie zdjęcia? Czy odeśle mnie z niczym i każe zrobić pantomogram i dopiero przyjść?

Gość gość
Z pantomogramen jak pójdziesz to powinnaś się dowiedzieć co i jak na pierwszej wizycie.

Gość gość
Sęk w tym, że pantomogramu nie mam i żeby go zrobić potrzebuje skierowanie. Czy po to skierowanie mam iść do stomatologa czy do chirurga?

Gość gość
w klinice do której chodzimy www.bezbolesnie.pl mają aparat u siebie to naprawdę duże ułatwienie i może powinnaś znaleźć właśnie taki gabinet, żeby wszystko było w jednym miejscu.

Gość gość
Mialem tez problek z osemkami.nie przebily sie przez dziaslo i krzywo rosly.nie pamietam od kogo bylo skierowanie czy zwykly dentysta czy chirurg-dentysta.wydaje mi sie ze takie skierowanie moze dac zwykly dentysta.bo przeciez on tez potrzebuje czasami zdjecia zeby ocenic stan uzebienia,czy pod plomba cos sie psuje itp.osemki prrabana sprawa pociesze Cie.one nie maja korzenia,sa przymocowane chyba do rzuchwy.

Gość gość
Wydaje mi się, że dobry stomatolog mógłby więcej poradzić w tej kwestii. Ja zawsze udaję się do http://dentarama.pl/ , to znakomita klinika. Jestem zadowolony ze współpracy z nimi.