Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Jagość

Macie pełne piersi w przeciagu 2 godzin od karmienia do karmienia?

Polecane posty

Gość Jagość

Pełne w sensie - wypelnione, twarde? Ja mam pełne piersi tylko po ok 4 - 5 godzinach przerwy minimum. Dziecko przybiera na dolnej normie przy 10 jedzonkach na dobe. Obawiam sie ze za wolno produkuje pokarm.

Gość gość
To u mnie szybciej chyba produkuje sie mleczko , co 2 max 2.5 budze maluszka Im czesciej karmisz tym wiecej sie produkuje

Gość gość
Zależy ile ma dziecko, wiadomo, że laktacja się normuje po jakimś czasie, u mnie syn ma 7 msc, karmię na żądanie, piersi mam twarde dopiero jak np połowę dnia nie karmię z jednej, bo zapomnę, że miałam z niej karmić i ją pominę, wtedy się robi twarda :P Ale generalnie twardość piersi nie jest wyznacznikiem w jakim tempie i ile mleka się produkuje. Skoro dziecko przybiera, to wszystko jest ok, nie sugeruj się tym, że w dolnej granicy, może po prostu będzie drobne, a może wysokie, no przecież dorośli też się różnią budową. Nie musi ważyć idealnie, książkowo.

Gość gość
Ja mialam tyle pokarmu, że jak nie karmiłam 1,5-2 godziny to chciały eksplodowac. Całe szczescie młody był głodomorem.

Gość gość
Ja też mam pełne co 2-3 godz. A w domu to takiego tucznika glodomora. Ma 3,5 miesiąca i waży 7,5 kg... Ciesz się że masz drobne dziecko. Mi kręgosłup wysiada. Waży jak 7 miesięczne niemowlę a ma 3.... No ale to taki mlekopijca je co 1,5-2 godz. Trochę rzadziej w nocy. Bo co 3 godz.. Pulpet mój

Gość gość
Autorko, ja mam podobnie, piersi robią się twarde dopiero po kilku godzinach. Może masz po prostu duże piersi i tkanka tłuszczowa powoduje, że dłużej są miękkie. Ja mam piersi 75E i wydaje mi się, że to może być przyczyna. Mój maluszek je sporo i na razie ładnie przybiera. Myślę, że twardość piersi nie jest wyznacznikiem ilości pokarmu. Karm dzieciaczka jak najczęściej, przystawiaj na żądanie, a piersi dostosują po kilku dniach produkcję do potrzeb dziecka.