Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mam córkę w pierwszej klasie i pytanie do mam dzieci klas starszych

Polecane posty

Gość gość

Teraz są ponoć świadectwa opisowe. Jak teraz się zdobywa czerwony pasek? Skoro nie ma ocen? Dzięki za odpowiedź

Gość gość
Jest to możliwe dopiero w 4 klasie :)

Gość gość
Dokładnie. W klasach jeden - trzy dzieci otrzymują dyplomy za wysokie wyniki w nauce. Świadectwo normalne.

Gość gość
Dokładnie. W klasach jeden - trzy dzieci otrzymują dyplomy za wysokie wyniki w nauce. Świadectwo normalne.

Gość gość
U nas w szkole dyplomy dostają wszystkie dzieci takie same, a porównując świadectwo opisowe dziecka które świetnie wszystko umie z innym, które umie o wiele mniej, raczej nie da się niczego z tego opisu wywnioskować. Wszystko jest Bardzo dobrze albo świetnie, wspaniale itd. A potem w 4 klasie otwierają się oczy :D

Gość gość
W klasach 1-3nigdy nie było czerwonego paska przecież tylko jakieś wyróżnienie i nagroda dla najlepszych, od 4 klasy paski sa

Gość gość
U mnie też tylko najlepsi uczniowie otrzymują dyplomy. A oceny jednak opisowe to jednak są też cząstkowe. U mnie jest głupio akurat bo jest cztero skalowa mianowicie . Brak poprawy , słabo, przeciętnie, i dobrze. TAK WIĘC DOBRZE JEST JAK PIĄTKA. Głupio trochę ale co zrobić

Gość gość
A co Cię to interesuje? Nigdy nie było w nowym systemie w 1-3 czerwonego paska. Bo dzieciom w tym wieku nie jest to potrzebne. Tobie najwyraźniej tak Co do opisów - każdy rodzic który chodzi na wywiadówki i interesuje się dzieckiem wie na jakim jest poziomie. Więc w 4klasie to się oczy otwierają może olewaczom

Gość gość
A czy uczeń który był bardzo dobry dostaje jakieś wyróżnienie?

Gość gość
U mnie tak-jeśli uczeń ma same d czyli dobrze jak pisałam to najwyższa ocena u mnie w szkole i parę p czyli przeciętnie to dostaje.

Gość gość
Zapisz córkę do prywatnej szkoły, gdzie będą ją wychwalać za to, że jest taka zdolna :D

Gość gość
Dzieci które się dobrze uczą powinny być wyróżniane. Tak uważam

Gość gość
To wyrózniaj swoje dziecko. Kto Ci broni? Szkoła jest dla wszystkich i dla zdolnych i dla tych mniej zdolnych. Jak nie rozumiesz czemu jest taki a nie inny system to najwyraźniej jesteś ignorantką, i tyle.