Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ból w dolnej części pleców po prawej stronie

Polecane posty

Gość gość

Od dłuższego czasu męczy mnie ból w dolnej części pleców. Właściwie nie jest to mocny ból, raczej czuję po prostu jakby ciężar tam, ucisk. Ulge przynosi mi siedzenie ze zgarbionymi plecami i leżenie. Ból najmniej odczuwalny jest rano a wieczorem czuję go najbardziej. Boje się czy to nie czasem nerki, ale nie mam problemu z oddawaniem moczu i podobno jak nerka jest chora to nawet dotykanie pleców boli a ja moge walić pięścią w plecy i nic. Co to może być? Nie jestem otyły, ćwiczę na siłowni i mma, w miarę zdrowo się odżywiam, nie palę , nie piję.

Gość gość
zbadaj nerke. nie boli bez przyczyny. nie wiem czy na tym filmie mowil profesor Ogulow o nerkach, ale obejrzyj. byc moze na jakims innym filmie mowi, sprawdz. przedstawia bardzo proste zasady jak dbac o nerki. obejrzyj tez filmiki z profesorem nieumywakinem. ogolnie nerki potrzebuja cieplo. nalezy sie wystrzegac zimnych napoi. tylko cieple, w temp. ok. 40 stopni. jak rano wstaniesz, to szklana cieplej wody koniecznie. nie pij kawy ani tegich herbat.

Gość gość
moze to byc zapalenie nerki spowodowane przeziebieniem lub infekcja bakteryjna.

Gość Mateu741
Może to być również problem reumatologiczny. Przyczyn może być bardzo dużo, więc moim zdaniem najlepiej udać się do specjalisty który odpowiednio zdiagnozuje problem, i rozpocznie leczenie. Sam jakiś czas temu miałem problemy z okropnym bólem pleców, domowe środki mi nie pomagał, więc zdecydowałem się na wizyte u specjalisty. Byłem w Kaliszu u lekarza Andrzeja Kroszczyńskiego http://rehabpl.sitey.me/ i był to najlepszy z możliwych wyborów. Dzięki niemu ból po pewnym czasie zupełnie minął. Tak więc na Twoim miejscu również udał bym się jak najszybciej do specjalisty.