Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ciąża?

Polecane posty

Gość gość

Mam 20 lat. Od 3 miesięcy próbuje zajść w ciąze czy te nie udane próby to oznaka niepłodności? Moje koleżanki bez zadnego problemu zaszły w ciąze a nawet sie nie starały o nią. Mam tyłozgięcie macicy jednak powiedziano mi ze to nie utrudnia zajscia w ciąze. Mam miesiączke co 27 dni wyliczam dni płodne kochamy sie przez 3 dni dwa dni przed owulacja,dzien przed i w dzień owulacji. Martwie się.

Gość gość
3 miesiące to niewiele. Naprawdę nie ma co się zamartwiać.

Gość gość
Też mam tylozgiecie i mogę dać Ci jedynie radę żeby uprawiać sex na pieska. W moim przypadku pomogło

Gość gość
Zwiększ spożycie potraw wiatropędnych, podmuchy pierdów pobudzają komórki jajowe do wędrówki do jajowodu

Gość gośćNnnn
Mam tylozgiecie macicy, dwa razy bez problemu zaszłam w ciążę w drugim cyklu staran

Gość gość
Witam ja również mam tylozgiecie. Mi udało się za drugim razem ale zgadzam się z dziewczyną wyżej że pozycja na pieska ułatwia starania (info od ginekologa)

Gość gość
Dziewczyno, trzy miesiące to zdecydowanie za krótko, żeby mówić o niepłodności. Przyczyny mogą być różne np. stres, presja żeby jak najszybciej zajść w ciążę. Oczywiście mogą też być przyczyny medyczne, np. brak owulacji, problemy hormonalne, niska jakość nasienia partnera. Najlepiej udać się do ginekologa i powiedzieć mu, że staracie się o dziecko, zleci wykonanie podstawowych badań hormonalnych, może też polecić jakąś suplementację.

Gość gość
tyłozgiecie nie jest przyczyna niepłodnosci-tez mam zaszlam po 4 miesiacach-kochałam sie na ....krzesle:P

Gość gość
3miesiace to zaden czas. tylozgiecie to zadna przeszkoda. jedyna rada to kochac sie kiedy jest ochota :) nic nie wyliczaj,nie kombinuj. korzystaj z przyjemnosci jakia daje seks. nie mysl w kategoriach musze zajsc! masz 20lat,jestes bardzo mloda,masz na prawde duzo czasu.

Gość gość
Nie wiem jak obliczasz owulacje, ale moja rada jest taka: kochajcie sie zaraz po Twoim okresie. Dzien po najlepiej. Ja rowniez mam cykl 27 dniowy. I my uprawialismy seks zawsze gdzies kolo 11-12 dc. Czasem 13-14.i nici z tego wyszly. RAZ jedyny uprawialismy seks zaraz po okresie, 8-9 dzien cyklu. I zaskoczylo. Jestem w 22 tygodniu teraz. Moze nie w te dni celujecie. Aha, dodam ze 12dc mialam objawy jak na owulacje.

Gość gość
3 miesiące to niewiele i nie masz się czym martwić. jeśli się staracie to celujcie w dzień owulacji. bez problemu wyznaczysz ją afrodytą na ślinę. podobno bardzo pomocne sa też zele ułatwiające zapłodnienie np conceive plus albo pre-seed.