Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dziury po trądziku

Polecane posty

Gość gość

Mam 26 lat i dość głębokie blizny potrądzikowe. Czy standardowe zabiegi kosmetyczne jak mikrodermabrazja i może jakieś kwasy złagodzą widoczność moich dziur? Ma to sens w takim wieku?

Gość gość
Musisz zgłosić się do dobrego dermatologa. Czasami czytam z ciekawości różnego rodzaju artykuły i jednym z rozwiązań jest bardzo agresywne działanie na skórę (kwasami o wysokim stężeniu, pochodną wit. A czy innymi czynnikami), skóra jest "podrażniona", ale podczas gojenia wyrównują się też ślady po trądziku (nie wiem jak działa laser, więc się nie wypowiem). Jednak nie jest to skuteczne u każdego. Jeśli jest to dla Ciebie duży kompleks to warto spróbować, ale powtarzam, u dobrego specjalisty :) I sens zawsze jest, jeśli czujesz taką potrzebe. Trzymaj się i głowa do góry! :)

Gość gość
Też czytałam o tych kwasach. Ciekawe... Jeśli nie zacznę "remontu" ;-) nigdy się nie przekonam. Dzięki serdeczne za wsparcie i mądrą odpowiedz.

Gość gość
hej ja próbowałam kwasów, niestety u mnie kasa wyrzucona w błoto, każde podejście do kwasów kończy się wielkim wysypem.

Gość Taamira
w klinice Mirakcki dobrze usuwają blizny, spróbuj ...na mojej twarzy miałam brzydkie po trądziku i jakoś po zabiegach wyglądam o wieeeele lepiej!

Gość TamaraSu
No jaaaasne że ma sens :) jak uspokoił ci się już trądzik, nie masz już zaognionych stanów zapalnych, warto wybrać się do prof. Mirackiego (w Warszawie) na konsultację. Na moje blizny wzięłam dwa peelingi głeboko działające i po czasie zagojenia skóry - laser. Twarz wygląda niewiarygodnie zdrowo, nie pamiętam żeby tak świetnie wyglądała. I wcale nie muszę się malować..

Gość gość
Warto wybrać się do dobrego salonu kosmetycznego na zabieg. Mnie pomogła mikrodermabrazja diamentowa. Miałam 4 zabiegi w http://www.vanitydayspa.pl/ - bardzo dobre studio urody, widzę duży efekt. :) W końcu przestałam wstydzić się chodzić bez podkładu.

Gość gość
Uważam, że jak najbardziej. Sama miałam zabieg na blizny w http://www.esthe.pl/ i jestem zdecydowanie zadowolona z efektów.