Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Po śmierci jest reinkarnacja

Polecane posty

Gość gość

A ja będę prezydentem w przyszłym życiu.

Gość gość
gdyby tak miało być jest to przerażająca wizja, męczyć się całe życie umrzeć i znów od nowa.....

Gość gość
trochę jest to przerażające,ale wydaje mi się to bardzo logiczne

Gość gość
i od nowa,dalej się uczyć

Gość gość
a ja wiem,że jest

Gość gość
Myślicie, że dlaczego mAmy teraz stworzone tyle dobra? Telefony, samoloty? Dzięki wiedzy, której człowiek nabywał w poprzednich życiach

Gość gość
po smierci jest zmartwychwstanie w tym samym ciele

Gość gość
a kiedy zmartwychwstanę

Gość gość
w odpowiednim czasie

omnibus alfa i omega dziś Skoro nie ma reinkarnacji wg Ciebie, to co jest? Nicość? Świadomość zostanie pożarta przez cień wielkiego orła?

Nie ma nicości. Jest COŚ. To niemożliwe abym przekazał Ci ogrom tego COŚ za pomocą kilku zdań. To tak jakby przyszedł przedszkolak i poprosił o wyjaśnienie liczenia potrójnej całki powierzchniowej. Nie da się. Nie na tym etapie. Może najpierw pododawajmy na patyczkach? ;) Po śmierci ciała materialnego nasza świadomość jak najbardziej istnieje nadal. To tak oczywiste, że aż niemożliwe do przyjęcia dla niektórych.

To dlaczego negujesz reinkarnacje, skoro coś po nas zostaje po śmierci ciałą fizycznego? Jak wyjaśnisz wówczas to, że ludzie są na różnych stopniach rozwoju? Skoro wg Cibie reinkarnacja nie istnieje, to w jaki sposób nastąpiło różnicowanie?

A może jednak wszyscy jesteśmy na tym poziomie rozwoju, a różnice wynikają z kwestii uświadomienia sobie pewnych rzeczy, jedni są bardziej świadomi, inni nie. Czy dobrze myślę, ze chodzi o kwestię poszerzania świadomości, na ciągłym uświadamianiu sobie procesów wewnętrznych i zewnętrznych?

Mój chłopak mówi, że jestem dwa poziomy niżej od niego i że często zachowuję się jak idiotka. Wolę jednak być tą idiotką i mieć przeświadczenie, że jeszcze mam się czego nauczyć, niż żyć w przeświadczeniu, że wiem wszystko i jestem najmądrzejsza. Jak się myśli, że wie się wszystko, to tym samym blokuję dostęp do nowej wiedzy, bo człowiek ciągle uczy się czegoś nowego ;)

Gość omnibus alfa i omega
Jestem teraz w drodze wiec nie moge odpisac. Postaram sie w najblizszym mozliwym czasie. Moze jutro. Reinkarnacja nie istnieje. Dusza nie wstepuje w cialo czlowieka. Dusza rodzi sie wraz z czlowiekiem. Zarowno cialo jak i dusza sa niesmiertelne ale mimo to cialo na pewien czas obumrze by jednak potem z martwych postac. Jedna dusza - jedno cialo - jedno zycie - jeden czlowiek. Tak to wyglada.

Coś mi tu nie pasuje, ale to moze jutro pogadamy :) Ja się bardziej ustosunkowuje do tego, że człowiek wielowymiarowy jest i działa na wielu płaszczyznach, często sobie tego nie uświadamiając. Ciało fizyczne nieśmiertelne, może w innym życiu...:)

Gość gość
wyłącznie kiedy nie było się ścierwem i warto na nowo reinkarnować w imię zasług .