Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość adelajda

3 latek w domu a nie w przedszkolu kto ma podobnie i dlaczego?

Polecane posty

Gość gość adelajda

Mamy ktora z Was 3 latka malucha nie dala jeszcze do przedszkola? Jakie sa powody?

Gość gość
powodem moze byc tylko przewrazliwienie matek

Gość gość
ja w końcu dałam...ale się głęboko nad tym zastanawiałam...dałam tylko dlatego że nie ma stałego kontaktu z innymi dziećmi i potrzebuje wrażeń, których mu w domu nie zapewnie...

Gość gość
ja tak miałam chciałam być z moim maluchem bo ten okres jest tylko raz :-p no i nie żałuję :-)

Gość gość
Córka nie poszła ze względu na brak mojego prawa jazdy. Przedszkole jest oddalone 5 km , nic tam nie dojeżdża a ja jestem w trakcie robienia, więc pójdzie jako 4 latka. Dla mnie to żaden problem.

Gość gość
Ja tak mam bo nam wygodniej, z córką jest babcia, my z mężem pracujemy na różne zmiany, ma kontakt z dziećmi na zajęciach plastycznych i ruchowych, pójdzie jako 4 albo 5 latka, nie mam ciśnienia na przedszkole i ona też nie.

Gość gość
Moja siedzi w domu- jak były zapisy leżałam w szpitalu a teraz nie ma miejsca eh pójdzie jak będzie miała 4. Trochę żałuje ze tak sie stało

Gość gość
Mój siedział w domu. Dlaczego? Bo był niedojrzały. Płakał cały dzień, wymiotował. Po 2 tygodniach nic nie było lepiej no to zabrałam go z przedszkola. Poszedł jako 4 latek bez problemu. Żeby było śmiesznie jego siostra jak miała 18 miesięcy poszła do żłobka na 4 godziny dziennie i była zachwycona.

Gość gość
Moja, bo abralam po 5 miesiącach.

Gość gość
w żadnym domu żadna matka nie da dziecku tyle pozytywnych bodźców co porządne przedszkole. Widzę po swoim dziecku jak znakomicie się rozwija, jak biegnie do przedszkola z radością, jak przynosi do domu nowe piosenki i wierszyki, różne prace plastyczne itp Moje dziecko ma 2 lata i 3m od września chodzi do grupy maluchów w przedszkolu Nie wyobrażam sobie przesiedzieć jesień i zimę z dzieckiem w domu.

Gość gość
21.35 nie znasz każdej matki i każdego dziecka, nie możesz więc wydawać sądów. Kreatywna matka i rodzeństwo to rozwiązanie lepsze od przedszkola w mojej opinii.

Gość gość
Moj syn plakal w przedszkolu jako 3 latek wiec zostal w domu. Nie mialam serca go tam ciagnac gdy sam nie chcial. Teraz jako 4 latek poszedl bez problemu i uwielbia.

Gość gość
21:28 taaa.. ta tzw kreatywność najczęściej się kończy na włączeniu dziecku tv albo tableta kogo ty chesz oszukać

Gość gość
22.40 nie mierz wszystkich swoją miarą, naprawdę. Poczytaj o RB, ED, są duże grupy osób stosujące te zasady, wystarczy się trochę zainteresować :)

Gość gość
Mój miał 2,5 roku jak sie czepiali w rodzinie że jeszcze nie chodzi. A ja po prostu widziałam po nim że był nie był na to gotowy i prawdopodobnie źle by to zniósł. Obawiałam się że to może trwać i trwać i ciężko będzie zdecydować dokładnie kiedy będzie na to odpowiedni moment ale teraz ma 2 i 9 miesięcy i od miesiąca widzę duże zmiany rozwojowe połączone ze wyraźnym zwiększeniem potrzeb. Stał się ostatnio mocno absorbujący, szuka wrażeń i mam pewność że jest już na to gotowy. Tylko niestety ja teraz jestem w złym stanie fizycznym po operacji i temat się odwleka jeszcze z powodu mojej niesprawności więc czekam jeszcze te kilka tygodni aż mi sie rana choć trochę podgoi bo ledwie łażę po mieszkaniu ale wtedy to idziemy na 100%