Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jaki fluid dla suchych skórek i tłustej strefy T?

Polecane posty

Gość gość

Witam Od bardzo dawna szukam odpowiednich dla mnie kosmetyków, ale niestety coś mi to nie wychodzi... Za każdym razem zmieniam fluid i puder, bo poprzedni mnie nie zadowala... Mam bardzo jasną skórę, okolice policzków są dość czerwone, ale każdy fluid zakrywa mi zaczerwienienia, wiec na to nie narzekam. Mam mało pryszczy, czasami wyskakują pojedyncze, wiec nie są dla mnie problemem, mam za to dużo podskórnych krostek. Moja skóra jest bardzo sucha, tylko nos lubi się "przetluszczać". Niestety KAŻDY używany przeze mnie fluid/puder (a używałam różnych marek, dla różnych typów cery) uwydatnia suche skorki, które wyglądają tragicznie, naprawdę, wstydzę się, gdy ktoś patrzy się na moja twarz. Używam kremu bb od Garniera dla jasnej cery (szału nie ma, ale milion razy lepszy od fluidu Maybelline lub Revlon) oraz pudru WIBO matującego, poltransparentnego. Jak się umaluję to przez jakiś czas jest w miarę okej. Ale po chwili skórki robią się bardzo widocznie, a strefa T błyszczy oraz moja twarz, która na poczatku miała idealny kolor, puder naprawdę przez chwile się dopasowuje, jednak... za jakiś czas jestem cała różowa, po prostu zmienia się barwa makijażu. Proszę o polecenie mi fluidu i pudru, to dla mnie bardzo ważne, ponieważ wstydzę się tego, jak wyglądam, makijaż wszystko niszczy, zamiast poprawiać. 1. Chcę by nie zmienial koloru,poszukuje odcienia ani nie białego, ale też nie pomaranczowego lub różowego. Niestety często spotykam się z tym, że załóżmy odcień 1 jest biały, a odcień 2 juz jest za ciemny, widać ogromną różnice między szyja a twarzą lub co gorsza jest rozowy... 2. Chcę by nie było widać tych obrzydliwych skórek, by dobrze matował, bo wszytkie moje dawne fluidy podkreślały krostki zamiast je zakrywać. 3. Nie chcę świecącej strefy T (cześć między brwiami, nos, policzki) 4. Pragnę dobrego wygładzenia Cena nie gra roli, oczywiście nie mówie o kosztach powyżej 200 zł Moja cera, mój makijaż nie pozwala mi norealnie funkcjonowac, wstydze się, gdy ktoś na mnie patrzy, to okropne, bardzo proszę o pomoc Mam nadzieje, ze odpowie mi ktoś, kto naprawdę się na tym zna. Dodam, że byłam u dermatologa, dostałam bardzo drogie kremy, które zamiast mi pomóc powodowały szczypanie Używałam bazy Cashmere, która więcej chrzaniła, ,niz pomagała Oraz wiele kremów... Błagam o pomoc, z każdym dniem coraz bardziej wstydzę się wychodzic z domu

Gość gość
A jakie konkretnie te kremy dostałaś? Bo z opisu twoja skóra aż się prosi o jakieś delikatne kwasy na całość twarzy, plus coś seboregującego na partię tłustą a nawilżającego na suchą. Całość (tonik kwasowy, 2 naprawdę dobre kremy) do zamknięcia się do 100 zł.

Gość LivBenson
spróbuj płynny podkład Melkiora. Powinien osiągnąć wszystkie wymarzone efekty.

Gość gość
Widac masz powazne problemy ze skórą i zamiast się ich pozbyć chcesz je tylko zamaskować. Suche skórki i zaczerwienienia to nie jest normalny stan skóry. Udaj się do dobrego kosmetologa, który dobierze dla Ciebie odpowiednią pielegnację i zabiegi. Polecam sprawdzone miejsca na stronie www.dobrakosmetyczka.pl

Gość gość
peeling a potem zamiast szpachli używaj kremów tonujących nie będzie problemów z suchymi skórkami

Gość sdfmnbskfhs
Może doradziłaby Ci kosmetyczka :) Ja swoją znalazłam na www.estibook.pl :)

Gość kiriia
Ja to mam tłustą cerę z przebarwieniami to w grę wchodzi tylko podkład kryjący Dermablend korekta 3d z Vichy bo ją ładnie matowi i wyrównuje skórę. Jak dla mnie to rewelacja to i tobie ukryje te krostki.