Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ból łokcia

Polecane posty

Gość gość

Witam! Mój wuja ma 55 lata i skarży się na ból po bocznej stronie łokcia lewej kończyny. Lekarz zdiagnozował, że ma objaw łokcia tenisisty. Ból rozpoczął się podczas bejcowania tarasu słonecznego a z zawodu jest hydraulikiem.Ból trwa od 4 tygodnie, na początku był odczuwany cały czas ale pogarszał się gdy pacjent używał kończyny. Wujek nigdy nie miał problemów ale okazjonalnie cierpi na ból w tylnej części karku i ból się nasila gdy trzyma głowę w pochyleniu. Prosze o diagnozę i pomoc

Gość gość
Diagnoza: do lekarza. Pomoc: lekarz wskaże odpowiednie badania, leczenie i rehabilitację.

Gość Pola 125
Miałam "Lokieć tenisisty", wiem jaki to ból. Nie pomogły żadne zabiegi .Ból uśmierzał maść voltaren ale on nie leczy . Podpowiedziała mi starsza Pani - trzeba samemu robic maść z żywokostu i bardzo sumiennie codziennie na noc ja stosować. Maść robiłam , stosowałam ok 2-3 miesiące , naprawdę bardzo solidnie, łokieć juz nie boloi.

Gość gość
Też miałem problemy z łokciem tenisisty. Niestety jest to uporczywy i trudny do usunięcia ból. Ja leczyłem się w gabinecie http://allmedicus.pl/ u Pani Sabiny Jonderko i bardzo mi pomogła w tym zakresie.

Gość Sylwia

Mi na łokieć tenisisty pomogły właśnie zastrzyki z osocza u dr Więcka. Próbowałam rehabilitacji, fali uderzeniowej, leki, ale niestety na mnie nie podziałało to tak jak powinno być może dlatego, że nie mogłam być na zwolnieniu i nadal przeciążałam rękę. Doktor zaproponował mi takie nowe leczenie i pomogło. Mam nadzieje, że już nigdy ten ból nie wróci, a teraz czuję się świetnie, a dawno już się tak nie czułam. Polecam każdemu te zastrzyki, bo pomagają i nie trzeba iść na operację dzięki nim. Zostawiam namiary na doktora Wiecka praktyka.info.pl.

Gość Malina

Ja miałam falę uderzeniową, zastrzyki z osocza i akupunkturę i jeszcze ćwiczenia oczywiście i to mi pomogło w 100%. Też chodziłam na Słomczyńskiego w Krakowie. Znają się na swojej pracy rewelacyjnie.

Polecam zabieg fizykalny fali uderzeniowej. Nieprzyjemny ale sporo osób czuje dużą poprawę już po pierwszym zabiegu. Jeśli chodzi o 3miasto to warto skorzystać z fali w Alto, fajna nowa placówka, dobrzy fizjo. 

Gość Sabinal

Mi bardzo pomogły zabiegi rehabilitacyjne na zapalenie ścięgna przy łokciu. Nie mogę brać leków, bo na większość jestem uczulona, dlatego radzę sobie korzystając z zabiegów w gabinecie na słomczyńskiego w krakowie. Miałam tam falę uderzeniową i terapię manualną. Tanio, profesjonalnie, skutecznie tak bym ich opisała. Znalazłam ich bardzo łatwo na rehabilitacje.org po poleceniu przez koleżanki. Na prawdę działa, dla mnie dużo lepiej jak tabletki.