Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

kredyt mieszkaniowy z żyrantem

Polecane posty

Gość gość

Brał ktoś kiedyś kredyt z tzw żyrantem? Chciałabym wziąć z moją mamą. Mam zdolność kredytową, ale mam krótki okres zatrudnienia i sama nie dostanę. Czy jeżeli chcę wziąć 200.000 kredytu to ona musi mieć zdolność kredytową sama na taką kwotę ?

Gość gość
Razem musicie mieć zdolność na taką kwotę. I teraz nie nazywa się to żyrant tylko współkredytobiorca, mama będzie na równi z tobą odpowiedzialna za kredyt. Jeśli chodzi o kredyt hipoteczny to mogą się pojawić ograniczenia wiekowe - ile twoja mama ma lat? Bo jeśli jest po 60-tce to wątpliwe, żebyście razem dostały kredyt na 20 lat...

Gość AlicjaPe
Jeżeli Twoja mama ma stały dochód to myślę, że możecie starać się o kredyt, tylko tak jak wyżej ktoś napisał, mama będzie chyba współkredytobiorcą. Najlepiej jednak idź do doradcy finansowego, który rozwieje wszelkie Twoje wątpliwości. Jak braliśmy z mężem kredyt na mieszkanie to pomagał nam Łukasz Mendocha i śmiało Ci mogę go polecić, bo wybrał dla nas bardzo dobrą ofertę i teraz bez problemu radzimy sobie ze spłacaniem kredytu.

Gość jolaaa76
najlepiej to w ogóle idz do jakiegos doradcy kredytowego i dowiedz sie dokladnie co i jak, on na pewno bedzie wiedzial. Ja w sprawie swojego kredytu radzilam sie formy Nowodworski Estates, wyjasnili mi przepisy ktore potrzebowalam, dobrze doradzili i teraz juz koncze zalatwiac kredyt