Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kupno mieszkania, proszę o poradę

Polecane posty

Gość gość

Witam. Mam pytanie, chcemy z mężem kupić mieszkanie na które dostaniemy większość pieniędzy od tesciow gdyż 100tys mają dostac za splate za ich poprzednie mieszkanie, 80tys daje nam teść a reszte dobieramy sobie kredyt... lecz boli mnie to ze tesc sobie wymyślił ze to mieszkanie będzie na niego zeby skarbowka sie nie doczepila do mojego męża że skad ma tyle pieniędzy na mieszkanie...czy moze tak byc faktycznie?

Gość gość
Może tak sie stać, moi znajomi w takiej sytuacji podpisali dokumenty o darowiźnie z obu stron i tak mogli kupic mieszkanie na siebie. Niemniej musisz sprawdzić, bo jest jakiś podatek od darowizny

Gość bella   86
Teść może, wpłacić pieniądze na konto męża z zaznaczeniem, że to darowizna, podatku się nie płaci, ale do połroku należy zgłosić w urzędzie skarbowym.

Gość gość
Teść może, wpłacić pieniądze na konto męża z zaznaczeniem, że to darowizna, podatku się nie płaci, ale do połroku należy zgłosić w urzędzie skarbowym. -OCZYWIŚCIE, SAMA TAK MIAŁAM I TAK ZROBIŁAM ZA RADA PANI ZE SKARBÓWKI

Gość gość
A co jeśli oni sie nie zgodza? I beda mimo to chcieli kupić na wlasnosc tescia?

Gość gość
Kurcze nic z tego nie rozumiem. Niedawno kupilismy mieszkanie synowi. Mąż przelał pieniądze synowi i syn płacił za mieszkanie w własnym imieniu i mieszkanie jest oczywiście na niego.

Gość gość
chyba chcą cię wydymać, nie dawaj się, wydasz sporo kasy a i tak mieszkania nie będziecie mieli

Gość gość
Ja nic jak na razie nie wydam bo mieszkanie bylo by za ich pieniądze tylko co później? Każą mi sie wynosic bo powiedza ze to ich?

Gość gość
to się wyniesiesz do mamusi, albo p*****l ich mieszkanie

Gość gość
najpierw cię wydoją z kasiory, a potem wygonią, zbieraj rachunki za wszelkie zakupy na remont mieszkania jeśli takie wydatki poniesiesz

Gość Jotpeg
Moim zdaniem najlepszym rozwiązaniem jest zakup mieszkania na wynajem. Taki wybór to gwarancja comiesięcznych wpływów gotówki. Jeśli nie lubicie męczyć się z ludźmi, to możecie zlecić to specjalnym firmom zajmującym się obsługą, takim jak http://zarzadzanienajmem.eu/dlaczego-warto/ Wiele osób dzisiaj tak robi. Poczytajcie o tym, bo to bardzo opłacalna rzecz :)

Gość gość
Również się zgodzę że inwestycja w mieszkanie pod wynajem jest opłacalna, zwłaszcza jeśli wykupimy apartament w aparthotelu, zyski kształtują się na wysokości 5% w skali roku, czyli więcej niż na lokacie.

Gość gość
Myślę, że najlepiej byłoby w takiej sprawie poradzić się biura nieruchomości. Tam mają duże doświadczenie i na pewno doradzą Ci jak postępować w takiej sytuacji. Ja kiedy kupowałam swoje mieszkanie, współpracowałam z http://pcn.center/ i wszystko obróciło się na moją korzyść. :)

Gość gość
Warto też poszukać na stronie deweloperów, np. http://mpd.net.pl/, czasami są jakieś promocje, jakieś dni otwarte, że można pooglądać mieszkania. Powiem szczerze, ze wydaje mi sie, ze nie powinni aż tak prześwietlać nikogo, skąd ma pieniadze.

Gość Roman77
Moim zdaniem jest to świetny pomysł. Nawet jeśli sami nie planujecie w tym mieszkaniu mieszkać, to zawsze możecie je wynająć. To dobre rozwiązanie, zapoznaj się z informacjami na ten temat http://zarzadzanienajmem.eu/warto-nam-zaufac-2/ Myślę, że warto nad tym się zastanowić. Takie działanie jest bardzo pożądane w dzisiejszych czasach.