Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Goscioona

Poród w Śremie, Kościanie, Wolsztynie czy Lesznie

Polecane posty

Gość Goscioona

Witam, chciałbym zapytać czy są tu Panie, które rodziły w jednym z wymienionych wyżej miejsc? Proszę o informacje nt porodu naturalnego oraz cesarki. Zastanawiam się, który szpital wybrać... Będę wdzięczna za informacje

Gość Sterne
Styczeń 2015, poród naturalny, Kościan. Fachowa opieka, sympatyczny personel, byłam bardzo zadowolona. Ciążę prowadził dr R. Lichaj, poród odbierała położna K. Odważna. Pytaj o konkretne rzeczy, bo gdybym miała sama opowiadać, nocy by mi nie starczyło. :)

Gość gośćoona
Przede wszystkim ja strasznie boję się porodu i bólu... a że jestem osobą podatną to wiem, że nastrój na sali i podejście położnych i lekarza mogą na mnie wpłynąć. Zależy mi na pomocnym personelu

Gość Sterne
Styczeń 2015, poród naturalny, Kościan. Fachowa opieka, tak na położnictwie, jak i na ginekologii, sympatyczny personel. Ciążę prowadził dr R. Lichaj, poród odbierała położna K. Odważna. Pytaj o rzeczy, które Cię konkretnie interesują, gdybym sama opowiadała, nie starczyłoby mi nocy. :)

Gość gość
Ja rodzilam w Lesznie w 2004 roku i w Sremie tego roku. Leszno obecnie tak jak gadam z kolezankami to sobie chwala wiem ze jest swietny anestezjolog jezeli chodzi o znieczulenie do cesarki a polozne to nie pamietam ja wspomnien dobrych nie mialam wiec przy drugim porodzie ruszylam na Srem i wszystko super i polozne i lekarze

Gość Sterne
Oj! Zdublowałam post. Tak jak mówię, personel cudowny. Będzie bolało jak cholera, no ale nikt tu sie spaceru po parku nie spodziewa. Moja położna była wprost idealna, pomocna, sympatyczna i bardzo mobilizująca. O Lesznie słyszałam dużo złych rzeczy. Leżałam w dniu przyjęcia na sali z panią w trzeciej ciąży, poprzednie dwie, całkiem już donoszone, straciła właśnie w Lesznie. Źle się wypowiadała o tym szpitalu.

Gość gość
No Leszno lepiej omijac tez nie polecam. W ogole to chamowa tam jest ze strony poloznych

Gość gośćoona
Ja właśnie też boję się rodzić w Lesznie no sporo złych opinii słyszałam. Niestety do Leszna mam najbliżej. Śrem to ponad godzina drogi boję się że nie zdążę... ale ciesz częściej myślę by jednak zrobić cesarkę a wtedy na pewno będę na czas;)

Gość Sterne
W godzinę mało która się uwija, wierz mi. :) a do tych pozostałych szpitali jak daleko masz?

Gość gośćoona
No niby tak... do Kościana jakieś 40.min, połowa drogi na Śrem, Wolsztyn podobnie. Jeśli nie zdecyduje się na Śrem chyba wybiorę Kościan

Gość gośćoona
Jeszcze ktoś? Jakieś opinie?

Gość gość
Leszno masakra, nie polecam. To jest rzeźnia nie szpital.

Gość gość
O Lesznie też słyszałam same najgorsze opinie . A są tu mamy po cesarce ? Takie które same ja wybrały? Jakie są wasze wrażenia? Czy drugi raz zdecydowały byście się na CC czy SN?

Gość gość
Ja rozdziłam w Lesznie (2011r) Poród dlugi kilkanaście godzin zakończony cc., Opieka hmm zależy jak sie trafi .Nie wszystkie położne sa tam zle . Nie wiem jak jest teraz z znieczuleniem ale tedy nie można bylo nawet wykupić ., Za to pięknie mnie zszyli po cc i naprawdę trzeba sie dobrze przypatrzeć zeby zobaczyć u mnie bliznę .

Gość Aaaola
Sama jestem zainteresowana, chciałam rodzić w Lesznie ale widzę że opinie są słabe. Nie miałam pojęcia że Leszno tak kiepsko stoi w "rankingach"

Gość gość
Ja rodziłam 29 października w Śremie i gorąco polecam. Położne podczas porodu super, lekarze też. Jeżeli chodzi o doradztwo laktacyjne to kobiety są WSPANIAŁE!!!! Codziennie rano na obchodzie wymieniają się informacjami, która z pacjentek ma jaki problem. Pomagają przystawić, pokazują najlepsze pozycje do karmienia (istotne przy większym biuście), o każdej porze można poprosić o pomoc. Przychodzą same w nocy z pomocą jak słyszą, że dziecko płacze. Można pytać i normalnie odpowiadają na pytania bez fochów i obrazy majestatu. W szpitalu dbają o to aby była czysta pościel, na start dostajesz opakowanie podkładów (tych wielkich podpasek). Jedzenie: śniadania i kolacje takie klasyczne: chleb i np.: twarożek czy szynka tyrolska. Obiady dobre zwłaszcza zupy. Słyszałam też wiele pozytywnych opinii o Wolsztynie. Kościan też jest ok. Wszytko jest lepsze od Leszna.

Gość gość
a mozecie poleic jakiegos ginekologa w sremie do prowadzenia ciazy???

Gość JETTA
witam, zacznę od tego, że moja pierwsza córka-poród naturalny, urodziła się w szpitalu leszczyńskim, mimo iż było to dawno, gdyż w 2002 roku to pamiętam, nie polecam. Lekarz prowadzący ciążę na nfz. W zeszłym roku urodziła się moja druga córka, tu już całą ciążę prowadził dr Maciej Antczak (prywatnie) a poród odbył się w Śremie, dokładnie cc (ze względów zdrowotnych-neurologicznych). Jak dla mnie cc to w ogóle był stres nie do opanowania tak doktorzy anestezjolodzy rewelacyjni, potrafili odstresować. Całe cc jak i pobyt na oddziale wspominam jako rewelacyjny. Jak coś to chętnie odpowiem na pytania :)

Gość gość
Rodziłam w czerwcu 2016 w Kościanie - polecam. Położne i pielęgniarki na porodówce bardzo fajne, poprowadziły sprawnie mój poród, potrafiły podpowiedzieć i doradzić, bo nie byłam w szkole rodzenia. Mąż mógł być obecny jak długo chciał, dostał nawet kawkę :) Spędziliśmy w szpitalu 7 dni ze względu na żółtaczkę i miałam okazję poznać chyba całą załogę oddziału noworodkowego, praktycznie wszystkie panie są zawsze miłe i pomocne, odpowiedzą na każde pytanie, w razie problemu z karmieniem doradzą i wspomogą na życzenie mlekiem w butelce. Jedyny minus to mały oddział noworodkowy - niby 10 łóżek a jak się trafi ciąg porodów to nie ma miejsc i trzeba czekać na porodówce, bez dziecka niestety.

Witam drogie mamy i przyszłe mamy;) we wrześniu 2016r.rodziłam swego synka w Lesznie. Nowe sale nie były wówczas dostępne, teraz już podobno są. Rodziłam przez 15 godz.na sali z wanną, z której nie ma możliwości korzystania... Leżałam na łożku podłączona do ktg, ze względu na moje wysokie ciśnienie. W końcu decyzja o cc, gdyż dziecku zanikało tętno. Położna dosyć miła i pomocna, lekarze też, jedyne co mnie niepokoi to zbyt długie zwlekanie z decyzją o cięciu. Czekają do ostatniej chwili, a potem lecą z Tobą na złamanie karku. Po porodzie opieka ok.aczkolwiek wsparcia co do karmienia piersią zbytnio nie było mimo moich pytan... wolały dać butelke...fakt po cc człowiek słaby, ale jeśli kobieta chce karmić, a ma problemy to należałoby pomóc... Pani neonatolog niezbyt miła i bardzo pretensjonalna, chyba jest tam za kare... Ogólnie wrażenia średnie, jeśli zdecyduję się na drugie dziecko to nie wiem czy wybiorę ponownie Leszno.

Gość gość
Środa wielkopolska

Gość gość
Poród 14.07.2017r. przez CC w Kościanie. Niestety pobyt tam nie należał do miłych przeżyć. Trafiłam na okres, gdzie sale były przepełnione, bardzo dużo porodów w ciągu doby ok 3-4. Poród był wywoływany kroplówką od godz. 7, a o 12 byłam już na stole operacyjnym. Mały podduszał się pępowiną co było widoczne na KTG. Jedno mogę stwierdzić, lekarze, gdy zauważyli, że z dzieckiem nie jest halo w ciągu 10 min zorganizowali operacje. Położne niestety zapracowane, dobę po operacji nie miał kto pomóc mi wstać itp. Tak jak lekarze. Ogólnie oddział do dużego remontu

Gość gość
Dzięki za rozwianie wątpliwości. Miałam cc w Kościanie lat temu 5 i miałam nadzieję, że się zmieniło na plus a widzę, że nie. Kto Ci robił cesarkę?

Gość gość
Hej. Ja co prawda nie z Leszna i okolic, ale również z Wlkp, dokladnie to z Pleszewa. Możecie polecic jakis prywatny szpital położniczy? Rozwazam porod w Salve (Lodz). Niestety we Wrocławiu prywatna porodowka wykonuje obecnie tylko cc a ja chce rodzic naturalnie. Pozdrawiam

Gość gość
niestety nie doradzę, nie znam, a po co w szpitalu prywatnym? ile się płaci za taki poród?

Hm.. W Wolsztynie jest bardzo dobra klinika. Zobaczcie sobie ich stronę https://centrummedyczne.info/. Może położnika też tam mają, akurat nie sprawdzałam, bo chodze po prostu do innego lekarza. Ale opieka medyczna jest tam na najwyższym poziomie.