Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

gucio77

Białko w czym szukać?

Polecane posty

Dotąd kupowałem odżywki białkowe za nie małe pieniądze, które piłem z mlekiem. Ale jak ostatnio przeanalizowałem skład takich odżywek to stwierdziłem, że właściwie nie ma w nich niczego nadzwyczajnego, czego nie mógłbym spożywać w "normalnej" żywności. Szukam teraz produktów, które mają wysoki poziom białka i nie mają wygórowanych cen. Wiem, że fasola, groch i inne strączkowe mają dużo białka, ale też płatki górskie owsiane. Co jeszcze, co możecie polecić? Czy tak w ogóle da się żywnością zastąpić takie odżywki?

Gość aniela daniela
Jajka, twarogi chude, drób, wędliny i szynki drobiowe, soja.

Gość gość
Matko, dużo przed tobą nauki jeśli uważasz, że płatki owsiane mają dużo białka... :/ Białko to jaja, mięso, ryby, twaróg (nie chudy a półtłusty; chudy jest tak przetworzony, że mało co w nim przyswajalnego zostaje), strączkowe właśnie. A czy da się zastąpić odżywki? :D Pytanie dla ciebie: czemu normalne jedzenie zastępujesz jakimiś dziwnymi proszkami? Jak chcesz poczytać o normalnym, naturalnym jedzeniu i ćwiczeniach to zapraszam na forum MNBBC :)

bialko pochodzenia roslinnego jest slabo przyswajalne, lepiej go szukac w produktach zwierzecych, wymienionych wyzej

Gość gość
Lepiej darować sobie odzywki, a po prostu skupic sie na przyrzadzaniu dobrych wartosciowych posilkow- jajka, twaróg, mleko, sery

Gość gość
Po co faszerować się jakimiś odżywkami, skoro w jajkach mamy najwyższej jakości białko? Chyba nie ma lepszego źródła białka niż jajka. Tylko warto kupować jajka ze sprawdzonego źródła (np. stąd www.fermabrychcy.pl). Mamy wtedy pewność, że rzeczywiście spożywamy jajka bogate w składniki odżywcze.

Gość gość
groch

a słyszeliście o tym że masło orzechowe ma dużo białka i błonnika a zarazem bardzo ubogie w cukry. Dlatego super nadaje sie dla osób którzy są na diecie a zarazem są strasznymi łasuchami. Sami sprawdźcie na stronie http://www.guiltfree.pl/pl/masla-orzechowe/1617-meridian-czyste-maslo-orzechowe-crunchy-bez-cukru-i-soli-5014213711290.html ile dobrego w sobie zawiera masło orzechowe.