Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

położna przy porodzie

Polecane posty

Gość gość

Czy któraś z was płaciła położnej po to aby ona własnie była obecna przy porodzie? Czy jesteście zadowolone? Moja siostra się zastanawiała nad tym bo jej koleżanka chce tak zrobić, ale w sumie obie myślimy że to trochę nie ma sensu. Chciałabym się dowiedzieć jak to wygląda w praktyce. Opowiedzcie o swoich doświadczeniach.

Gość gość
Hej, żadna z was nie miała swojej położnej opłaconej? Chcialabym się dowiedzieć jak to wygląda. Interesuje mnie też co się dzieje, kiedy taka położna przyjmuje inny poród w czasie gdy się przyjeżdża na porodówkę. Ile taka przyjemność kosztuje? I czy jesteście zadowolone czy nie.

Gość gość
Ja miałam taką położną przy pierwszym porodzie- szczerze powiem, że potem żałowałam. Owszem, poświęcała mi więcej uwagi, ale miała też normalny dyżur w tym czasie i musiała doglądać całego bloku porodowego. Poza tym odniosłam wrażenie, że bardziej troszczyła się o mnie tylko dlatego, że jako jedyna byłam wtedy z mężem. Może akurat tak kiepsko trafiłam. Za drugim razem wybrałam inny szpital i zdałam się na zwykły personel. Nie miałam zastrzeżeń, bardzo dobrze zajmowano się mną. Uważam, że najlepiej wybrać szpital z dobrą opinią jeżeli jest taka możliwość. W końcu to ich praca, a jeżeli coś ma się stać to niestety opłacona położna nie pomoże. Lepiej przeznaczyć pieniądze na coś potrzebnego dziecku.

Gość gość
Ja nie miałam i było dobrze, moje koleżanki miały i sobie chwalily, koszt okolo 900 zł, ja uważam, ze to zbędne, w szpitalu jest pełna pomoc, ale jak ktos ma kasę i chce super komfort psychiczny to ńiech sobie weźmie.

Gość gość
Ja nie placilam, ale mialam przy porodzie az 4 polozne przy calym porodzie.Rodzilam kilkanascie godzin i jestem im mega wdzieczna,ze ze mna byly. Kobiety diamenty,tlumaczyly,masowaly,poprawialy humor. Porod byl okropny ale ich wsparcie pomoglo mi przez to przejsc. Mysle,ze kazda kobieta powinna miec kogos doswiadczonego przy porodzie,tym bardziej jesli jest pierwiastka. Wsparcie psychiczne jest mega wazne.

Gość gość
znajoma płaciła 1000zł. Położna miała wolne i specjalnie przyjechała na 12h porodu.