Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kupki niemowlaka

Polecane posty

Gość gość

Synek ma 10 tygodni. Od rana zrobił juz 6 kupek. Od tego momentu nawet nie spał 5 minut,jest marudny i jak tylko go odłożę to jest płacz. Jest karmiony mlekiem modyfikowanym nutramigen. Kupki są żółte, konsystencji przecieru ale z dużą ilością śluzu, do tego pręży się i stęka na cały dom. Zazwyczaj o tej godzinie już spał a teraz jest tylko marudzenie.

Gość gość
sluz oznacza chyba uczulenie, moj synek ma cztert kiesiace i tez taki robi ..a najgorsze to zaparcia :(

Gość gość
Śluz to nic dobrego a moźe mu to mleko nie pasuje. Ja karmie piersia wiec śluz oznacza jakaś nie tolerancję produktu które zjadłam.

Gość gość
Koniecznie trzeba zmienić mleko, śluz jest niepokojący. A zaparcia nie są problemem, można stosować dicopeg junior a po rozszerzeniu diety jabłka i śliwki.

Gość H helix
6 kupek to raczej nie zaparcie, wręcz przeciwnie ;) Jeśli mały się wije i stęka, to prawdopodobnie jest zagazowany. Połóż go na brzuszku, żeby się wypierdział. Mojemu zawsze to pomaga, a jest w podobnym wieku. Możesz też podawać jakiś preparat w kropelkach z symetikonem. Ja stosowałam przez kilka tygodni (4 czy 5) 2-3 razy dziennie, regularnie, a nie tylko w czasie ataków i było znacznie lepiej. Jeśli dopajasz malucha, podawaj mu herbatkę koperkową, najlepiej taką w torebce a nie granulacie. Ja kupiłam mojemu taką już od 1 tyg. życia, ale on jest cycusiowy i nie chciał mi pić herbatki z butli. Rób też kilka razy dziennie masaż brzuszka zgodnie z ruchem wskazówek zegara.