Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przemyślenia zagraniczne

Tęskonta za krajem i rodziną to wewnętrzna iluzja

Polecane posty

Gość przemyślenia zagraniczne

a fakt pozostaje że to są sny i wyidealizowane schematy waszych myśli, bo tak naprawde tęskicie do przeszłości której już nie ma, do ludzi którzy się zmienili i mają was w doopie, tak nawet rodzina, każdy ma was w doopie, a wy tępaki tęsknicie do sentymentów, zamiast budować własne życie w teraźniejszości i myśląc o przyszłości tam gdzie jesteście. Przestańcie się łudzić że to tęsknota, bo to nie jest to, tylko wasza naiwność i głupota, która wami zawładneła i trzyma was w niewoli umysłowej.

Gość gość
My tez mamy cie w doopie frajerze. Gnij na wygnaniu i wmawiaj sobie jaki to jestes szczesliwy. Btw, widac masz niezly towar, tylko bierz go z glowa.

Gość gość
Widać ze tatuś cie w dzieciństwie posuwał, a mama chlała na umór skoro nie tęsknisz za rodzina. Niezła patolka musiałaś być w PL. Gnij w uka smieciu emigracyjny.

Gość gość
Po części się zgadzam ale człowiek zawsze tęskni za krajem z którego się wywodzi,w którym dorastał.Nie da się wymazać wspomnień i chęci ponownego odwiedzenia miejsc z młodości.Przynajmniej ja tak mam.

Gość gość
ale tych miejsc nie ma, nie ma, nie ma. Wszystko się zmieniło, a huśtawkę wywieźli gdzieś na złom. Za garażami chaszcze zarosły, już nie da się tam grać w piłkę z chłopakami.

Gość gość
Do 12:00 Oczywiście że nie ma bo obecnie dzieci mają nowoczesne boiska zamiast walenie piłką w garaże.Człowiekowi na emigracji ciężko jest się odciąć od tego co polskie.Za granicą zadajesz się z Polakami,robisz zakupy w polskich sklepach,używasz polskich portali internetowych jak np.kafeteria,oglądasz polską telewizję także człowieka zawsze ciągnie do swych korzeni.

Gość gość
No tutaj ktos trafil. Mnie od 11 roku zycia ojciec chcial posuwac, a matka i inni udawali ze tego nie widza. Za sciana bloku, w ktirym mieszkalismy, mieszkala rodzinka z dwojka dzievi. Pani sedzina z panem prokuratorem-sadysta. Gdy wychodzil z mieszkania byl to elegancki przystojny facet z aktowka, a za sciana slyszelismy jak sie zneca nad swoja zona, jsk ja rzuca o sciany. Dobrze grali kulturalna, kochajaca sie rodzinke... Za czym tu tesknic. Polacy dobrze udaja, ze wszystko jest cacy, szanuja tylko silniejszego, katow, a ofiary, albo fodatkowo kopia albo udaja ze nic sie nie dzieje. Polacy sami nie wudza ze zyja w patologii i za czym tu tesknic...

Gość tak niestety debile
Większość Polaków to debile, z umysłem i tokiem myślenia ze średniowiecza.

Gość z rodzinką na zdjęciu
Zobaczycie jak was rodzinka kocha jak przestaniecie kase im wysyłać, nawet nie zadzwonią do was zobaczyć czy żyjecie, bo to egoistyczne tępe ku/rwy, które tylko was znają jak mają w tym jakiś zysk. C***j im w du/pe.

Gość gość
a co to za tęsknota za krajem jak bilet kosztuje 30 funtów i za dwie godziny możesz być w domu w Polsce? tęsknić za krajem to mogli ludzie zesłani na Syberię w XIX wieku!!!

Gość gość
Nie kazdy ma beznadziejna rodzinę, pzryjaciól i kiepskie wspomnienia z Polski.

Gość gość
jak im tak dobrze to po co wyjeżdżali? a teraz tęsknota. Lepiej siedzieć na du/pie i z rodziną i nie tęsknić przecież. Nie zrozumiałe to jest.

Gość gość
Wyjechali by zarobić kasę i wrocic. Cale szczesce ze juz wróciłam i nie będę musiała patrzeć na patologie z Polski. Naprawdę wstyd sie teraz przyznać za granica, ze pochodzi sie z Polski, taka opinie wyrobili nam emigranci.

Gość gość
czy ta kasa naprawde jest warta tej męki i wyrzeczeń?

Gość gość
jakiej męki? jakich wyrzeczeń??? męczy cię to, że idziesz do pracy (wreszcie ją masz!!!) i jesteś w niej traktowany jak człowiek? a może wyrzeczeniem jest dla ciebie pracować za godziwe pieniądze i nie mieć dylematu "zapłacić za prąd czy kupić buty"?

Gość gość
człowiek traktowany w pracy jak "człowiek " hahahahahahaaaaaa :D ty pieprz...ony podludziu :) widać jednak hitler miał rację ...co nie którzy nadają się tylko do pieca albo cięzkich robót a potem do pieca :D dno zwyczajne dno! wstyd

Gość gość
sorry, ale ja w pracy w UK jestem o niebo lepiej traktowana niż byłam PL

Gość gość
Może bez debilnych wypowiedzi co? Jest racją w tym co autor napisał. Mój kuzyn mieszka 25 lat za granicą i kiedy przyjeżdża do Polski to wszystko chwali, ma dużo wspomnień itp. Jednak zdaje sobie sprawę że musiałby w kraju zaczynać wszystko od nową . a najgorsza dla niego jest służba zdrowia. To totalną porazka

Gość gość
Służba zdrowia w UK to dopiero porażka, na wycięcie cysty mój kolega zwiał półtora roku, a innemu z nogę z wodo w kolanie wsadzili w gips. Do tego ci debilni lekarze na wszystko przepisują paracetamol. Normalnie kpina. Dobrze ze już wyjechałem z UK, a wy dalej gnijcie w tym syfie, myśląc ze kacie lepiej bo pracujecie za funty. Banda pieprzonych nieudaczników.

Gość gość
a ja dwa razy leżałam w UK w szpitalu w tym raz na zapalenie opon mózgowych - wspominam fantastycznie - wyleczyli zdiagnozowali a obchodzili się ze mną jak z jajkiem!

Gość gość
W UK jest lepsza służba szpitalna ale służba pierwszego kontaktu z Polska służba zdrowia nie ma sie go równać.

Gość gość
W sumie to jak ktoś już jest od lat poza Polską to nawet nie ma zbyt wielu wspólnych tematów do obgadania z tymi co tam zostali. OK, są tam jakieś wspomnienia ale ile można o tym samym. Ja przyjeżdżam do Polski jak na krótkie wakacje i szybko z powrotem, już nie potrafię tam wytrzymać dłużej niż ten tydzień czy dwa

Gość gość
Nie zesraj się ty emigrantko od siedmiu boleści. Gnij w uka smieciu emigracyjny.

Gość gość
smieciu ty gnij w Polsce, ja nie mieszkam w UK p****ansu

Gość republika bananowa
jestem za granicą 3/4 życia, który kraj mam uważać za ojczyzne? kraj urodzenia czy kraj wychowania i zamieszkania? są tu jacyś filozofowie chętni to wytłumaczyć?

Gość gość
Psycholu, jak tak ci się w Polsce podoba to się tym cuesz.służba zdrowia to porażka , MO i polski rząd to zenada.

Gość gość
Ci, co tak plują na emigrację, szczególnie ci, którzy tam byli i teraz wrócili, to jest największe patologiczne goo/wno. Widac to po waszych przeżartych nienawiścią wpisach.

Gość gość
Do 17:50 Ojczyzna to zawsze kraj pochodzenia(urodzenia).

Gość gość
Patole zostały na emigracji, największy syf polskiego społeczeństwa. Gnijcie w uka śmiecie.

Gość gość
Ty już dawno zgniłeś sqrvysynu ludzki odpadzie