Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Farbowanie kawą, odżywką i henną

Polecane posty

Gość gość

Witam :) Mam włosy o odzieniu jasnego brązu, trochę taki mysi blond. Urodziłam się z czarnymi, niestety przez lata zaczęły się rozjaśniać. Od paru lat niestety prostuję włosy, bardzo mało, tylko końcówki, max. 2 pociągnięcia, ale jednak. Końcówki są okropne, podchodzą lekko pod rudy. Marzę o dość ciemnym brązie, ale nie takim podchodzącym pod czarny!!! Przeczytałam w internecie, żeby 2-3 łyżeczki kawy rozpuszczalnej wymieszać z połową szklanki odżywki kawowej oraz z naturalną, ziołową henną (wybrałabym ciemny brąz (?) ) Ale jak to zrobić? I jaki wyjdzie efekt? Ile trzymać? Jak wymieszać? Proszę i opinię doświadczone osoby, to bardzo dla mnie ważne.

Gość gość
A czemu do henny chcesz dodac kawę i odzywkę? Wystarczy sama naturalna henna do wlosow ( chyba ze chcialas zmiskowac z henna do brwi?). W sklepach z naturalnymi produktami mozesz kupic henne do wlosow- sama kupilam kiedys cassie bezbarwna, ale nie odwazylam sie jej uzyc :P

Gość gość
Nigdy tego nie próbowałam, stanowczo polecam jednak wizytę u fryzjera. Ja korzystam z salonu www.salonmagia.eu, na pewno będą w stanie Ci pomóc :)

Gość gość
końcówki są rude pewnie dlatego że je zniszczyłaś- są cieńsze niż reszta włosów. kawa Ci nie przyciemni włosów na stałe, wybierz hennę lub farbę w chłodnym odcieniu( lepiej o ton jaśniejszą niż kolor który chcesz uzyskać) a potem dbaj o włosy i zabezpieczaj olejkami i silikonami, powinno pomóc :-)