Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak przezyc 3 tyg za 600 zl???

Polecane posty

Gość gość

3 osobowa rodzina. Pomocy.

Gość gość
Po co drugi raz zakładasz ten sam temat?

jedzxiesz do sklepu w poniedziałek i robisz zakupy na cały tydzien (na obiad, kolacje itp) w ramach spaceru, lub tez wracając z pracy wchodzisz do małego sklepu osiedlowego po pieczywo. Najlepiej wczesniej sprawdzic gdzie sa promocje na mięso. Ściskając posladki jestes w stanie zorganizować jedzenie za 20 zł na dzień. No chyba że do tego dochodzi alko i papierosy to niestety ale nie starczy

Gość gość
Nie da się. My jesteśmy w 4. Maz)Ja córka 10 lat i syn 8 miesięcy. Na tydzień idzie nam-z mlekiem i pampersami- ok 400 zł. Masakra czasem nawet więcej jak)dochodzą lekarstwa

Gość gość
Pieluchy i mleko mam.

Gość gość
200 tyg.to przecież nie ma tragedii. Kupujesz kurczaka masz wywar na zupę jeden dzień, warzywa z wywaru mozesz uzyc do salatki,dogotoeac ziemniaka,jajko,jabłko i ogorka, drugi dzień jesz pieczonego kurczaka. Kupujesz kapustę,mięso mielone i ryż i masz gołąbki na 2 dni. Tanie są tez wszelkie zapiekanki makaronowe wrzucasz co masz w lodówce. Spagetii w najprostszej wersji tez nie jest drogie a sycace. Placki ziemniaczane z sosem. Poszukaj w necie jest pełno przepisów.

Gość gość
Ja też mam 200 zł mną tydzień na jedzienie i wystarcza. Chleb po 4 zł na tydzień x6 to daje 24 zl, warzywa i owoce jakies50 zł, do tego ze 25 zl na herbatki dla dziecka (chce pić tylko koperkowa :-/), reszta na jakieś wędliny. Mam w domu zapas kaszy, makaronu, ryżu. Chemia też pojupiona więc odpada i to. Plus 80zl pieluchy..

Gość gość
Freydis, to ty?? LOL

Gość gość
Dasz rade

Gość gość
Jezus maria przejadacie 6 chlebow na tydzien? Jakbym miala z mezem i synem zjesc tyle bochenkow to bysmy o suchym chlebie przezyli :o

Gość gość
Ja nie dałam rady, chociaż zacisnęliśmy pasa, do wypłaty kilka dni i musiałam wziąć z oszczędności 200zł, co prawda mamy rodzinę 4 osobową. Sam chleb na weekend 10zł, bo cały kilogram, nie mówiąc o mięsie, nabiale i warzywach. Niestety ale mój mąż nie rozumie, że czasami trzeba skromniej, chociaż sam robi zakupy i widzi ile nam zostało do wypłaty.

Gość gość
Jezus maria przejadacie 6 chlebow na tydzien? Jakbym miala z mezem i synem zjesc tyle bochenkow to bysmy o suchym chlebie przezyli :o

Gość gość
Kilogram chleba żytniego, to koło 24 kromek ja i młodsze dziecko zjadamy po 2 kromki dziennie, mąż i starsze po 4 kromki. Czyli na 2 dni akurat.