Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gerardoowa

gdy przyjdzie lato.. prosze o porady

Polecane posty

Gość gerardoowa

witam Chcę sie doradzić w pewnej kwestii wiosną przyszlego roku wyprowadzam sie do wiekszego miasta ,przez sprawy służbowe i bedę mieszkać w bloku teraz mieszkam w domku jednorodzinnym. wieksze miasto nie ma plazy ani jeziorka ,a chcialabym sie poopalac latem i nie wiem jaki znaleźc sposób na naturalne opalanie. gdy jest lato to sie opalam ,ale nie za duzo odrobinkę by musnąć ciało słońcem bo wygladam zdrowiej wtedy ,moja cera opala sie na złocisto /brazowo , oczywiscie stosuje kremy z filtrem i rozne balsamy ,a teraz gdy wiosną wyprowadze sie to nie bede miala sie gdzie opalac , nie wyjde w bluzce na ramiączkach i w krótkich spodenkach gdy mam ciało blade.. bo wyglądam na chorą wtedy znajomi pytają co tak marnier wyglądasz, oczywiscie zimą i jesienią sie nie opalam ,bo jestem przeciwniczką opalania w solarium i wtedy bladosc mi nie przeszkadza ,jedynie buzie przypudruje lekko brązerem Prosze o wyrozumialosc w tej sprawie i o porady ,co wy zrobilibyście na moim miejscu wiem ze dopiero nadchodzi zima i ze jeszcze sporo czasu ale tak sie zastanawiam, źle mi z bladością. dziękuję.

Gość gość
opalaj się na balkonie jak większość osób, które mieszkają w blokach...

Gość gość
do solarium lub nad jezioro

Gość gerardoowa
cierpie tez na hirsutyzm (nadmierne owłosienie) ,niewielki ale jednak , zwłaszcza na rękach i przedramionach ,opalanie pomaga mi bo wtedy owłosienie jest jasniejsze i nie rzuca sie w oczy , optycznie zniwelowane. a opalanie w solarium nie rozjaśni -tak mi sie wydaje. prosze o wyrozumiałosc. wiem ze nie jest to jakis katastrofalny problem , ale mnie krępuje i przede wszystkim dlatego latem zażywam kąpieli słonecznych

Gość gerardoowa
nie wiem czy na balkonie da się opalać, zalezy w jakim miejscu bedzie balkon ,zalezy z której strony. a w solarium owłosienie sie rozjaśni odrobinkę?? Poddaje sie depilacji przedramion ale wlosy odrastają jeszcze w tym samym dniu i mam podraznioną skóre

Gość gerardoowa
:( to kłopotliwa dla mnie sytuacja , opalanie w solarium bardzo niszczy skóre i postarza i powstaja blizny i tradzik. wole naturalne słońce

Gość gerardoowa
dermatolog zabronila mi opalanie solarium , bo szkodzi i jest rakotwórcze

Gość gość
słońce też jest szkodliwe dla skóry

Gość gerardoowa
wiem, ale solarium 100 razy gorzej niszczy skóre niz słońce, bo promieniowanie sztuczne w lampach jest bardzo skoncentrowane :(

Gość bella  86
Czemu na balkonie się nie da?Ja zawsze na balkonie się opalam, no chyba, że jest od północnej strony. Korzystam też z solarium, tam nie musisz opalać się do skwarka. Wszystko z umiarem , a nic nie będzie Ci grozić.

Gość gerardoowa
chodze do dermatologa i dr odradza kategorycznie solarium , mówi ze nawet 5 minut w solarium to katorga dla skóry i komórek , a po drugie nie wiem czy solarium rozjaśni włoski ,nadmierne owłosienie

Gość gerardoowa
jednak chyba pozostaje solarium