Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jaki rozmiar?

Polecane posty

Gość gość

Dziewczyny jaki rozmiar noszą chlopcy w wieku 5 i 3 latka. Chce kupic troche ubranek dla dzieci kuzyna mojego meża a nie mam pojęcia jaki rozmiar noszą dzieci w tym wieku.

Gość gość
Zależy jak duże dziecko, czy drobniejsze, czy grubsze. Ja już u mojego niemowlaka widzę, że wiekiem nie ma się co sugerować za bardzo. Mój z ubranek 0-3m. wyrósł już po pierwszym miesiącu i jak mi znajomi takie małe kupowali, to nawet ich nie użyłam. Najlepiej zapytać, jakich potrzebują.

Gość gość
Dokładnie... lepiej się dowiedzieć niż całkiem nie trafić.. W dodatku różne firmy mają różną rozmiarówkę- to raz. A druga sprawa... jedne firmy robią ubranka na szczuplejsze dzieci, a inne na tęższe.. niby rozmiar ten sam, a szerokość w pasie, w spodniach jest na prawdę bardzo różna. Ja mogę Ci napisać... mój syn, który za niecałe 2 miesiące kończy 3 lata nosi ubranka w rozmiarze 92 (ale niektóre spodnie są jeszcze za długie). Niektórych firm bluzeczki ma nawet 86. Ale większość dzieci w okolicach 3 urodzin nosi 98, a niektóre nawet 104. Mój syn jest niski, drobny, więc to, jaki rozmiar nosi Ci nie pomoże.. U nas też ludzie, którzy kupują mu ubrania sugerują się rozmiarówką na ubraniach (nawet teściowa, która ma przecież oczy i widzi, jakie jest dziecko) i niemal zawsze, wszystko co dostawał było za duże. Z ubrankami i dziećmi, jest tak samo, jak z butami... dziecko w wieku 3 lat może nosić 23 (jak mój syn), ale też 26 czy nawet 27. Dlatego lepiej dowiedzieć się, jak wysokie jest dziecko oraz czy jest szczupłe (z mojego synka np. prawie wszystkie spodnie spadają), "normalne" czy lekko przy kości.

Gość gość
a moj syn skonczyl niedawno 4 lata i nosi 116

Gość gość
Myślę, że jeśli się nie trafi idealnie, to lepiej wziąć coś, co okaże się nieco większe niż za ciasne. A najlepiej, jakby była możliwość zwrotu lub chociaż wymiany ubranek.

Gość gość
No tak, tylko jaki jest sens, żeby ubranko czekało rok czy dwa? Jeśli w ogóle nie ma pojęcia, jakie wysokie jest dziecko, to na prawdę moze się grubo pomylić.. Jak pisałam, dziecko które kończy 3 lata może nosić 92 (jak moje), 98, 104... a być może i znajdą się tak wysokie dzieci, że i 110. Jeśli kupi 98, to może być lekko za duże, w sam raz, ale też za małe. A jeśli weźmie np. 110, a dziecko drobniutkie i niskie, to miną 2-3 lata zanim dorośnie.

Gość gość
Ta tabela, to w ogóle jakaś przesada... gdybym się nią sugerowała, wszystko dla mojego dziecka by było za duże.. Czapka 49cm dla rocznego dziecka? Mój ma obwód głowy jakieś 48, a ja mam 52 (czyli mniej niż niby dla 3 latka). Buty dla trzylatka 25? Dla mojego o 2 rozmiary za duże, dla syna koleżanki, której dziecko skończy 3 lata dopiero za 4 miesiące- za małe. Przecież i dorosłe kobiety mogą mieć 150cm, jak i 186... nie można stwierdzić, że coś jest n dany wiek, gdyż widełki są baaaaardzoooo duże.