Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Moj ojciec kat swiadek jehowy

Polecane posty

Gość gość
wyznanie czy religia są wtedy sektami gdy nie uznają Maryi za Matkę Bożą , tymczasem Maryja w swych objawieniach wielokrotnie przypomina że jest matką każdego człowieka na świecie . Więc jeśli jakaś religia uznaje Jezusa za Boga a Jego Matkę uważa za zwykłą niewiastę z Nazaretu to przeczy prawdzie .

Gość gość
ja też tego nie rozumiem , jeżeli Najświętsza Maria jest matką wszystkich ludzi i tak o sobie mówi w licznych objawieniach , to dlaczego Jechowici i Protestanci odwrócili się od swojej Matki ?

Gość gość
Witam, bardzo poruszyla mnie Twoja sytuacja rodzinna,jak najszybciej szukaj pomocy 'pierwsze Co powinnas zrobic zadzwonic na policjie ,ojciec nie ma prawa Cie bic czy zmuszac do wyznawania jego religi, znam osobiscie z wlasnego doswiadczenia, ze mna brat postapil bardzo podle i drastycznie ,za to ze poszlam do kosciola (nie przechrzcilam sie na Sa.jehowy) moj rodzony brat Podal mi psychotropy ,zeby udowodniac,ze w kosciele Sa demony,potem znecal sie w ten sposob ,ze Chcial umiescic mnie w psychiatryku,na szczescie Lekarz kapnal sie o Co chodzi ,Chcial przymknac brata ale darowalam.Do dzis tego zaluje bo niektorzy czlonkowie rodziny mi ublizaja nazywajac psychiczna, itp,Dlatego radze,bys wlasciwie reagowala zanim ojciec posunie sie do czegos gorszego,moim zdaniem tam trafiaja psychopaci, Sa bardzo niebezpieczni, a duza czesc tych ludzi to masa sterowanych niewinnych ofiar.

Gość gość
Przywódcy w tych sektach robią ludziom pranie mózgu. Jeżeli ktoś się zorientuje w czym rzecz i się chce wyłamać jest prześladowany. Wystarczy poczytać wyznania tych , którzy wystąpili z tych sekt.

Gość gość
Witam, bardzo poruszyla mnie Twoja sytuacja rodzinna,jak najszybciej szukaj pomocy 'pierwsze Co powinnas zrobic zadzwonic na policjie ,ojciec nie ma prawa Cie bic czy zmuszac do wyznawania jego religi, znam osobiscie z wlasnego doswiadczenia, ze mna brat postapil bardzo podle i drastycznie ,za to ze poszlam do kosciola (nie przechrzcilam sie na Sa.jehowy) moj rodzony brat Podal mi psychotropy ,zeby udowodniac,ze w kosciele Sa demony,potem znecal sie w ten sposob ,ze Chcial umiescic mnie w psychiatryku,na szczescie Lekarz kapnal sie o Co chodzi ,Chcial przymknac brata ale darowalam.Do dzis tego zaluje bo niektorzy czlonkowie rodziny mi ublizaja nazywajac psychiczna, itp,Dlatego radze,bys wlasciwie reagowala zanim ojciec posunie sie do czegos gorszego,moim zdaniem tam trafiaja psychopaci, Sa bardzo niebezpieczni, a duza czesc tych ludzi to masa sterowanych niewinnych ofiar.

Gość gość
Ludzie skąd wy te historie bierzecie? Całe życie spędziłem wśród Świadków Jehowy, zostałem wychowany w tej religii i jakoś nie zostałem głosicielem, nie ochrzciłem się, żyję ze Świadkami w bardzo dobrych stosunkach, widuję się z rodziną kilka razy w miesiącu chociaż wybrałem inną drogę, czego czasem żałuję bo oszczędziłbym sobie wielu problemów. Owszem dostałem manto nie raz, jak i moi koledzy katolicy, protestanci czy ateiści, po opisie założycielki postu widzę że jest bardzo młoda (nastolatka) i nie bardzo wierzę w pełną rzetelność jej przekazu. Jeżeli chodzi o moja przedmówczynię to doskonale wiesz że za coś takiego twój bat zostałby wykluczony, a sprawa z ręki starszych skierowana zostałaby na policję. Mam pełną świadomość tego że jak wszędzie zdarzają się zwyrodniali ludzie którzy się nie kontrolują, a przy "innych" są przykładem do naśladowania ale prędzej czy później to wychodzi. Jeżeli to co piszesz jest w 100% zgodne z prawdą i rzetelnie przekazane to w tej chwili idź na policję i to zwyczajnie zgłoś, a jeszcze lepiej jeśli Cię tak katuje to idź na obdukcję.

Gość gość
gość 2016.07.07 gość 2016.07.30 Nie jestem Świadkiem ale Ci odpowiem: BO JEZUS NIE JEST BOGIEM!

Gość gość
czy wy nie widzicie , że jej tato zabrał dziewczynie komputer !