Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Endermologia czy warto

Polecane posty

Gość gość

Wiele słyszałam o zabiegach endermologii. Dajcie znać czy warto iść na takie zabiegi. gdzie robicie w Warszawie? Czy to drogi zabieg?

Gość wiwiee
cześć, czy warto - trudno powiedzieć jednoznacznie, zależy od tego czego oczekujesz, jak szybko i czy masz skórę podatną na takie zabiegi. tez czytałam dużo dobrego a na negatywne opinie nie zwracałam uwagi. moim problemem jest cellulit ledwo widoczny na granicy posladkow i ud, i ogólnie na całych nogach ale niewidoczny (dopiero po ściśnięciu). skóra na brzuchu mało jędrna po ciaży. ogólnie jestem osobą wagi "zwyczajnej" /lekka nadwaga (54kg przy 157cm) wiek 28lat. wykupiłam pakiet zabiegów endermologii, a miałam zrobionych 14 + 1 Icoone w trakcie. efekty, są NIEWIELKIE. niestety. ale powiem ci że po ty jednym icoone skóra zareagowala szybciej ijakbym miała cofnąc czas to wybrałabym od razu tą maszynę i nie bawiłabym się w endermo. a jestem i byłam na diecie w tym czasie, schudłam 2 kg no ale skóra lekko się tylko ujędrniła, nie tak jak na zdjęciach w necie. chyba mam ch*jową skórę ;) ale jak możesz przyoszczędź i idz na icoone, to jest bardzo podobne do endermo ale ma więcej czegoś tam co zasysa skórę i masaż jest efektywniejszy a za to mniej boli. mam nadzieje ze pomogłam :)

Gość gość
Na mnie z kolei endermologia działa bardzo dobrze! To zależny pewnie od maszyny i salonu kosmetycznego. No i pewnie od samej skóry. Robiłam endermologie w Klinice odchudzania na Ursynowie. Fajne miejsce, mam blisko bo mieszkam na Ursynowie. Warto tam zaglądać, teraz mają dobre ceny promocyjne.

Gość gość
Moim zdaniem endermologia jest spoko. Robiłam ten zabieg w Klinice Urody i Pięknej Sylwetki na Bolkowskiej. Po 10 zabiegach rezultaty były naprawdę widoczne. Stan skóry bardzo się poprawił, cellulit się zmniejszył. Teraz jestem bardzo ciekawa Icoone. Może namówię męża na prezent gwiazdkowy... ;-)

Gość Elwiria
U mnie endermologia nie przyniosła żadnych efektów, wręcz przeciwnie miałam wrażenie jakby rozciągnęła mi skórę. Próbowałam Icoone w She Day Spa, zaraz po urodzeniu córeczki, kupiłam 20 zabiegów. Ciało naprawdę wygląda fajnie, przede wszystkim skóra jest taka gęsta, jędrna, podniosły mi się pośladki. No i zabieg bardzo przyjemny, nic nie boli. Jestem na Tak!

Gość gość
Endermologia LPG jest super zabiegiem. Wykupiłam na początek 10 zabiegów (chodzę do WellDerm). Zabieg jest nieinwazyjny i bezbolesny. Działa przeciwstarzeniowo oraz redukuje tkankę tłuszczową, cellulit, obrzęki. Jestem już po 8 sesjach i naprawdę widzę różnicę. Wiem, że razem z zabiegiem na ciało można tez wykonywać zabieg na twarz, więc może kiedyś się skuszę na taki pakiet. To co widzę teraz to mniejszy cellulit i zniknęły mi obrzęki limfatyczne na nogach.

Gość gość
A czy robił ktoś endermologię w Klinice Odchudzania na Kabatach? Polecacie?

Gość gość
Tak, polecam tę klinikę Odchudzania na Kabatach. Mają dobre ceny i dobrze wykonują zabiegi. Zrobiłam już kilka różnych zabiegów i nigdy na nic się nie skarżyłam..

Gość gość
No właśnie też jestem ciekawa jakie efekty będą po Icoone. Jestem umówiona na konsultacje na Bolkowskiej, więc wszystkiego się dowiem. Sporo czytałam o Icoone, wygląda na to, że to super sprawa.

Gość gość
Ktoś już wspominał o WellDerm-ie. Też polecam to miejsce. Mają super zabiegi na ciało i twarz, bogatą ofertę no i super specjalistów. Dbają o jakość, dobrze doradzają, zabiegi są wykonywanie w bardzo dobrych warunkach, szanują klientki. Nigdy nie robią zabiegów, które nie są konieczne, nie naciągają klientów na dodatkowe pieniądze.

Gość gość
Bardzo fajny zabieg, tylko trzeba go robić seriami, żeby zadziałał. Ja mieszkam na Idzikowskiego, niedaleko metra Wilanowska jest taka fajna klinika medycyny estetycznej na Bukowińskiej. mają dobre te zabiegi. Promocje tez się zdarzają.

Gość gość
Jeśli chodzi o endermologię, to zdecydowanie warto!!!! Ja się bardzo przekonałam do tego zabiegu. Dla mnie to ekskluzywny masaż podciśnieniowy. :-) Wcześniej chodziłam na różne zabiegi i mam porównanie, dlatego uważam że to jedna z najbardziej skutecznych metod na pozbycie się cellulitu. No i zabieg jest nieinwazyjny. Polecam Klinikę urody i pięknej sylwetki, tam często mają zabiegi dużo taniej - w pakietach.

Gość gość
Ja tez się wybieram na endermologie do kliniki na Bukowińska. Podobno super sprzet tam mają.

Gość gość
Zdecydowanie warto! To super zabieg, nieinwazyjny - taki masaż pod ciśnieniem. Skóra dobrze reaguje, ja nie mam ogromnego cellulitu, ale za to mam obrzęki limfatyczne i ten zabieg mi super pomaga. Polecam Salon Rituals, super atmosfera, miejsce magiczne - taka oaza relaksu na Mokotowie. Po pracy - idealnie relaksują. :-)

Gość gość
Tak dla poczytania, może kogoś zaciekawi, bo mnie zainteresowało: Wszystkie dolegliwości ciała fizycznego, są skutkiem braku harmonii ciał subtelnych. Jeśli często opanowuje człowieka nienawiść, smutek, żal, zazdrość i inne negatywne myśli, uczucia, czy emocje, to za każdym razem, coraz bardziej niszczy swoje ciała subtelne. Po pewnym czasie te zanieczyszczone energie, znajdujące się w ciałach subtelnych, schodzą na ciało fizyczne, poprzez różne dolegliwości. Nieprawidłowe działania, myśli, negatywne emocje i uczucia, powodują dolegliwości i tylko sam człowiek jest za nie odpowiedzialny. Duża różnorodność dolegliwości, spowodowana jest przez różne przyczyny, jakie człowiek wywoła. Inne dolegliwości odczuwa kiedy, nie może komuś wybaczyć, inne kiedy jest ciągle pełni zazdrości, a jeszcze inne kiedy na przykład. źle się odżywia. Najistotniejsze w tym wszystkim jest to, że to sam człowiek tworzy je sobie i sam jest za nie odpowiedzialny. Również i sam może się ich skutecznie pozbyć. Powinien to jednak chcieć zrobić sam. Nie jest to proste, ale do wykonania. Jeśli dolegliwości ma małe dziecko, oznacza to że rodzic powinien popracować nad sobą. Zaczerpnięte z bloga: http://przygoda-z-duchowoscia.blog.pl/

Gość gość
Jeśli endermologia, to tylko na Bolkowskiej 2 A. Fajne miejsce i przede wszystkim ceny niższe niż w centrum. Regularnie tu chodze.

Gość gość
Własnie czekałam na promocję i widze, że mają w KLinice Urody na Bolkowskiej teraz niższe ceny na endermologię. Super!

Gość gość
Endermologia jest super. Dla mnie to najsensowniejszy zabieg - oczywiście z tych nieinwazyjnych. Warto odłożyć i zrobić cała serię. Można tez trafić - zwłaszcza teraz, na wiosnę - na fajne promocje. Polecam zaglądac na stronę Kliniki Odchudzania na ursynowie. Mają sensowne ceny zabiegów.

Gość gość
Ja jestem takiego zdania - jeśli szukasz nieinwazyjnej metody, aby osiągnąć te efekty, postaw na endermologię. Dzięki endermologii tkanka tłuszczowa zostaje zmniejszona i zmiękczona, a dzięki temu uwolnione zostają zastoje limfatyczne oraz poprawia się mikrokrążenie, które ma duży związek z występowaniem cellulitu. Ja mam bardzo dobre doświadczenia z Welldermem - polecam tę klinikę.

Gość gość
Zdecydowanie odradzam wszystkim endermologię. Na celulit, sflaczałą skórę nic nie pomoże miałam kilkanaście zabiegów. Powiedziałabym że jest gorzej właśnie rozciągnęło skórę, efekt jest odwrotny. Fizykoterapeutka przed zabiegiem była na tyle uczciwa że powiedziała że endermologia może również wyciągnąć naczynka krwionośne że są bardziej widoczne. Jedyny efekt to taki że schudłam z 4 kg. z tym że ja nie płaciłam za schudniecie gruba nie byłam. To jest jedyny efekt na który można liczyć. Zwróćcie uwagę że wszystkie pozytywne opinie są razem z reklama konkretnego gabinetu. Też dziwię się ze dermatolodzy polecają endermologie na nierówną skórę po liposukcji. Może tylko dlatego że sami mają w gabinetach te maszyny lub współpracują z takimi gabinetami. Ja rozmawiałam z 2 chirurgami estetycznymi i każdy powiedział że endermologia na takie rzeczy nic nie pomoże. Każdy chce zareklamować i wsadzić swoje usługi, ale spotkałam też uczciwych lekarzy którzy powiedzą jaki jest efekt i po ilu zabiegach można się spodziewać poprawy, a nie korzystać z różnych maszyn, laserów kilkanaście razy i efekt jest żaden albo minimalny.

Gość gość
Moja siostra miała robioną endermologię i skóra zrobiła jej się jeszcze bardziej zwiotczała. Jest wiele gabientów, które nie potrafią odmówić osobom z popękanymi naczynkami, a tym ktore robią zabiegi źle dopierają parametry!

Gość gość
Co do naczynek nie tylko że nie odmawiają ale i kiedy zapyta się czy przypadkiem żyły i naczynka nie będą bardziej widoczne mówią w niektórych gabinetach że to nie prawda i ten zabieg nie szkodzi na to. Możliwe że czasami zakupią nową maszynę i nie wiedzą na początku stosowania jakie będą efekty u klientek. Rozmawiałam kiedyś z lekarzem który kupił nową maszynę do celulitu, nierówności( nie pamiętam nazwy) i polecał- co nie dziwne jak wydał kupę kasy, ale po 1,5 roku stosowania u klientek powiedział uczciwie że efekty są niewielkie w porównaniu do ceny zabiegów, a sam efekt nie jest stały. Sądzę że wiele właścicieli gabinetów po długim użytkowaniu maszyny wie że efekty często są mizerne ale nie przyznają się bo chcą aby koszta zakupu lasera czy maszyny zwróciły się i chcą zarobić. Co do endermologii efektów nie było za zabiegi płaciłam wiec mówiły mi że trzeba pływać, uprawiać sport w tym czasie. To w zasadzie intensywny sport i dieta i endermologii nie potrzeba z jej marnymi efektami. Schudłam ale pewnie i tak byłoby mniej gdybym na piechotę nie chodziła i nie wracała co drugi dzień z zabiegu, ćwicząc w domu w dodatku. To nie za to się płaci. Wszystkie fizykoterapeutki i kosmetyczki były miłe, martwiły się że nie ma efektów po wykupionym karnecie ale i tak lżejsza wyszłam o około 200zł. Koszt razem z kombinezonem. W wieku emerytalnym też nie byłam około 30 lat miałam.

Gość gość
Nie 200zł tylko 2000zł wyszłam lżejsza miało być.

Cześć, chciałabym kupić mojej mamie taki zabieg na modelowanie sylwetki na urodziny. Cały czas narzeka na swoją sylwetkę. Czy taki zabieg jest odpowiedni dla Pani 50+? :)

ja razem z mamą chodzę na takie zabiegi, bo obie mamy predyspozycje do zatrzymywania się tkanki tłuszczowej na brzuchu i pupie.. ja nie widzę żadnych przeciwwskazań, a jeszcze jeśli mogę polecić to na pewno klinikę Cosmetologica - pełen profesjonalizm i skuteczność zabiegu.. mój był bezbolesny

Gość gość
ile kosztuje jeden zabieg? myślę, że okres wiosenny to idealny czas, żeby zacząć robić coś ze swoją figurą ; )

Gość Opiekunka8782
zabiegi zabiegami a pamiętacie, że należy pamiętać o przeciwwskazaniach? Są nimi min: 1.czynny nowotwór, 2.ciąża 3.karmienie piersią, 4.zapalenie żył, 5.leczenie antykoagulantami (stosowanie leków przeciwzakrzepowych, 6.bielactwo (syndrom Koebnera), 7.infekcje, 8.choroby krwi.

Gość Pinacolada19
Ja też byłam w tej klinice i bardzo sobie ją chwalę za podejście do klienta, za dobre ceny i skuteczność. Pozbyłam się złogów tłuszczu i mega się cieszę z nowej sylwetki. Oczywiście sukces osiągniecie ćwicząc. Bez ruchu ani rusz!

Gość Fab 44
Nie mam nadwagi, dokładnie wybieram to, co znajdzie się na moim talerzu, trochę ćwiczę, ale i tak mam cellulit. Stosowałam różne balsamy antycellulitowe, rękawice do masażu- bez efektu. Wybrałam się na zabieg endermologii. Byłam w szoku, efekty widać od razu. Polecam filmik: https://www.youtube.com/watch?v=tKrUgjT3LDw. Polecam. Polecam wszystkim.