Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jak uwazacie? ciaza?

Polecane posty

Gość gość

hej:) ostatnią miesiączkę miałam 27.10, wlasciwie bylo to lekkie krwawienie wystepujace 10 dni po owulacji. myslalam ze to zagniezdzenie zarodka, ale potem to krwawienie zamienilo sie w normalna miesiaczke, duzo krwi itp... staramy sie o dziecko. owulacja byla ok 13 dni temu, miesiaczka powinna byc za ok tydzien. trzy dni temu mialam doslownie nitki krwi jakby to bylo zagniezdzenie zarodka. zrobilam test ciazowy wczoraj i dzis i negatywny. moze to za wczesnie na test? kurcze...modle sie zeby nie przyszla miesiaczka.

Gość gość
czy mam szanse na ciaze?

Co Wy macie z tym zagniezdzaniem zarodka? Nie napinaj sie tak i nie przezywaj nitek krwi czy innych objawow. Co ma byc to bedzie. A jak dlugo sie staracie?

Gość gość
wyszukuje kazdy slad ciazy...z nadzieja ze sie uda. staramy sie od kilku miesiecy wiec niedlugo, ale marze o dziecku

Gość gość
13 dni temu owulacja czyli mniej więcej jutro okres? To możesz zrobić bete. Ale te nitki to równie dobrze może być po prostu przed okresem

Gość gość
Owulacja jest 14 - 16 dni przed okresem. Jak ją wyliczylas?

To nie wyszukuj, bo tym ciazy nie przyspieszysz, uwierz mi. Jak zaszlam w pierwsza ciaze, to nie zwracalam uwagi na zadne objawy typu sennosc, klucia w podbrzuszu itp. Bo bym zwariowala. Bo przyczyn klucia, czy pobolewania czy sluzu czy nitek krwi moze byc wiele. Okres sie spoznial wiec zrobilam test i wyszly dwie kreski. Postaraj sie od owulacji do terminu @ skupic mysli na czyms innym.

Gość gość
nitki byly jakies trzy dni temu, ok tydzien - ponad tydz po owulacji. teraz nie mam plamienia. test wyszedl negatywny, czy to juz oznacza ze sie nie udalo?

Gość gość
wyliczylam na podstawie obsereacji sluzu

Gość gość
Spokojnie! Weź ty sobie darój kobieto całe to przerzywanie ... Jeśli to noe ciąża od przyszłeho tyg idź na impreze zacznij sie bawić znajdź inny priorytet i cel ... A zajdziesz wtedy ....też myślałam że to ściema a jednak ...2lata książkowego starania bla bla blaaaaa...potem odpuściłam tak bardzo jak tylko sie dało a sex był taki jak zawsze....no i dugo nie mineło a na teśvie 2 kreski:) a za 2,5 mc przyjdzie na świat moja córcia

Gość gość
Moim zdaniem jesli dopiero za tydzień masz miec okres to owulacja byla później..

Gość gośćAnusia
To w takim razie Kendra, czy możesz pomóc i powiedzieć mi, czy mam się martwić :-(. (nie chcę teraz ciąży, bo się rozstałam). Mam takie pytanie... Ostatni raz współżyłam 15 sierpnia (było to 4 dni przed owulacją). Od tego czasu miałam 4 okresy, normalne, duże, ze skrzepami (krótki cykl) i jak zwykle każdego 12 dnia cyklu odczuwalna owulacja... Wczoraj zrobiło mi się niedobrze, wpadłam w panikę, zrobiłam test ciążowy - negatywny. Czy powinnam biec na usg, w sensie, że jestem w ciąży i jest ona "utajona". Przepraszam za panikę, ale zaskoczyły mnie te mdłości.

Gość gośćAnusia
dodam, że byłby to czwarty miesiąc, a nie mam żadnych objawów ciąży, brzuszek mam tłusty na codzień więc trudno powiedzieć, czy się powiększył...

Gość gość
Oszalalas?? Chyba ciąża urojona

Gość gość
kendra, kiedy najwczesniej zrobic test? po terminie miesiaczki? widzialam na jakims forum jak kobiety robily testy tydzien przed miesiaczka

Gość gość
goscAnusia-niemozliwe, przeciez miesiaczkujesz:)

Gość gość
Chyba średnio sobie te owulacje zaobserwowalas.. Być może dlatego nie zaszlas bo celujecie w zle dni

Gość gość
W dniu spodziewanej miesiączki możesz zrobić i wynik będzie wiarygodny.

Zrob w dniu spodziewanej miesiaczki, to najbardziej wiarygodny termin. A na innych forach robily na tydzien przed, bo na niektorych testach pisze, ze wykrywaja ciaze po 6 dniach od zaplodnienia. A te "inteligentki" zrozumialy, ze od wspolzycia. Ale niestety wspolzycie nie jest rowne zaplodnieniu,

Gość gość
generalnie w dni plodne kochamy sie co drugi dzien:) z wyliczen powinnam teraz za piec dni dostac miesiaczke

Gość gość
Czyli około 13 miałaś dni płodne. 14 dni przed okresem. Oczywiście mogl ci się przesunąć w tym cyklu ale wtedy powinnaś go dostać dzis czy jutro

Gość gość
no wlasnie, czytalam, ze zagniezdzenie moze byc do 7 dni, a test wykrywa od 6 dnia po zaplodnieniu czyli wychodzi ok 2 tyg po wspolzyciu

Gość gość
mam dluzszy cykl, czasem nie mam po 14 dniach od owulacji mieiaczki a np po 16.

Gość gośćAnusia
dziękuję Ci Kendra. ja po prostu w ogóle się tym nie zajmowałam (bo normalne miesiączki), ale tak jak mówię, od 2 dni mi niedobrze (w sobotę jadłam obiad u kolegi). test robiłam po południu, ale w 4 m-cu chyba powinna być zawsze ta druga kreska, bo pierwsza jest wyraźna. mam jeszcze jeden test, ale na razie go nie robię (:-). taka panika, bo tego mężczyzny nie chcę na oczy oglądać... pozdrawiam Was wszystkie!

Gość gość
mam dluzszy cykl, czasem nie mam po 14 dniach od owulacji mieiaczki a np po 16. X Ale co z tego? Owulacja nie jest 14 po okresie tylko PRZED długość cyklu nie ma znaczenia, bo owulacja zawsze jest 13-15 dni przed okresem

Gość gość
Anusia mam nadzieje że jesteś tym kim myślę że jesteś. Inaczej wątpię w istnienie twojego mózgu (bez urazy).