Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Za cholere nie wiem jak to zrobic. pomocy,

Polecane posty

Gość gość

Tyle razy słyszałam, że jakbym sprawiła ze moje dzieci maja drzemie w jednym czasie to bym miała łatwiej. Ale za cholerę nie mogę tego osiągnąć. Wstaja o 8. Syn zasypia na spacerze (wychodzimy ok 10), nie śpi długo, bo 30-40 min, ale jak zdanie to w domu idzie spać ok 15 (na 30-90 min). Córka która ma 3 lata ma drzemke o 13 i śpi 1,5h. Wiec tak na zmianę 10 - 10,30 syn 13- 14,30 córka 15 - 16,30 syn O 21 zaspokaja razem na noc. Jedno usypia maz a drugie ja, Co zrobić by zasypiamy razem.

Gość gość
To jakiś cud, że 3 latka ma drzemkę... To i tak nie potrwa długo więc nic nie zrobisz

Gość gość
Moje dzieci też nie zasypiały o jednej porze, zresztą jak córka miała 2 latka to już nie spała w ciągu dnia. Syn też na spacerze przed południem i po południu w domu. Wieczorem kładłam się do nich, a raczej one do mnie, czytałam bajkę, coś opowiadałam i tak zasypiały.

Gość gość
Może fakt i nie ma co się wspinać, za pol roku pewnie już spala nie będzie.

Gość gość
Cud ze 3 latka śpi? Moja ma 3,5 i śpi 3 od 12 do 15 potem o 20 do 7.

Gość gość
To raczej twoja córka jest wyjątkiem. Ja szczerze nie znam żadnego dziecka, które po 3 roczku ma drzemkę w ciągu dnia. Owszem, zdarza się, że zmęczone padnie, ale wyjątkowo. Moja córka ma 3,5, od roku nie śpi w dzień, choć oczywiście zdarzają się wyjątki, jak np jesteśmy na wycieczce, dużo wrażeń i wsiadamy do samochodu to automatycznie zasypia.

Gość gość
Gdyby ta córka, która ma 3,5 roku chodziła do przedszkola, co zresztą jest ogólnie przyjęte, to nie spalaby 3 godzin w południe. Poza tym 14 godzin dumna dobę u dziecka w tym wieku to trochę dużo.,

Gość gość
Srata ta ta Dużo, mało.. Każde dziecko spi tyle, ile potrzebuje. Mój syn 2 lata w nocy 10 godz, a w dzień drzemka 1,5 - 3 godz. Czyli mamy 11,5 - 13 godz snu na dobę.

Gość gość
U nas w przedszkolu śpią 3-4 łatki. Moje oba spały do prawie dwóch lat dwa razy dziennie i potem raz dość długo

Gość gość
Twój dwulatek spi ok.ale na 3,5 latke to troche sporo... Moj 2,5 latek spi srednio 11h na dobe. 12 to max. Czasami potrafi tylko 9.

Gość gość
A ja mam 23 lata i kocham spać 10-12 godzin na dobę, i co? Jestem nienormalna? :D jak śpię mniej to z automatu nawet cerę mam gorszą i gorzej funkcjonuję.Jak dzieciak potrzebuje to niech śpi