Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mój kot ciągle miauczy!

Polecane posty

Gość gość

Witam :) mam nie mały problem z moim pupilem jest nim półtorej roczny kocur. Miauczy w dzień choć sporadycznie za to w nocy jest nie do zniesienia, gdyż miauczeniu nie ma końca. Z mężem nie śpimy całej nocy już od dobrych dwóch miesięcy, a kocurek jest z nami już prawie rok. Zauważyłam, że (nie wiem czy to możliwe :P) w czasie pełni to się nasila. Nie pomagają długie zabawy itp. Kupiliśmy mu domek, pospał w nim chwile, ale łóżko bardziej mu odpowiada :P Oto moje pytanie! czy gdyby go wykastrować, to skończyłoby się to okropne miauczenie? Rozmawiałam już z weterynarzem i kastracja wchodzi w rachubę nawet w takim wieku, a i dodam, że jest to kot niewychodzący z domu. Kot jest rasy Maine Coon słyszałam, że potrzebują dużo uwagi i poświęcamy mu jej pełno! Ze mną jest wszędzie w kuchni, w łazience, przy telewizorze/ komputerze, jest cudownym smulajkiem, nawet do rodziców go zabieram, bo mają kotkę (choć ostatnimi czasy mniej, bo wtedy to przechodzi w swoich serenadach sam siebie) więc myślę, że brak uwagi mu nie doskwiera :( błagam pomóżcie!

Gość gość
Nawet w internecie mnie miauczenie prześladuje :D

Gość gość
Idz do wrterynarza

Gość gość
Też miałam takiego kota jak się zestazal to mniej mialczal. Raz ja go zaczeoialam niwie do kota miał a on mi odpowiadał miał miał draznilam go tak. To taki charakter chyba jego był. Tak sami jak u twego kota wiem że trudno to znieść

Gość gość
No już powoli mamy tego dosyć, bo ile można :/ poczytałam trochę i większość zaleca kastrację, co o tym myślicie?

Gość Kulka_Mięty
Też mam takiego kociaka, obcięcie jajek niczego nie zmieniło, drze się tak samo, dzień przesypia a w nocy się wydziera, na dodatek nie umie miauczeć tylko skrzeczy jak mewa. Mogło być gorzej.

Gość gość
moze drugiego kup

Gość gość
Jak najszybciej idz z kotem do weterynarza. Jeśli miauczy najprawdopodobniej cierpi. Ze swojej strony mogę polecic ci sprawdzona klinike http://lecznica.pila.pl/ Możecie liczyc tam na naprawde fachowa pomoc

Mój kot też miauczy taki charakter, ale daję mu jeść i przechodzi, miauczy jak robi kupkę i musi być czysta kuwetka i wtedy się uspokoi do tego czasu jak znowu głodny nie jest...

Podejdę to mi odpowiada miau, jak odchodzę to miau :D kwestia przyzwyczajenia, ale pamiętam jak też miauczał i drapał w okno i w drzwi bo był okres rui i był wykastrowany... Z wiekiem mu przeszło nawet chociaż czasami da popalić :D

Gość gość
Moze kot ma ruję ja to kotka jest ???? moja tak miała i poszłam do weta w pile http://www.weterynarz.pila.pl/ i dał jakies hormony i kot siedział jak trusia .