Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ewenemet

Stracona młodość.

Polecane posty

Gość Ewenemet

Witam Was moi mili. Postanowiłem opisać swój problem. Obecnie mam 33 lata i obserwuję że moja sprawność seksualna nie jest już taka jak pomiędzy wiekiem dojrzewania ok 27 rokiem życia. Chodzi głównie o to że kiedy byłem młody w wieku 16-22 lata moje koleżanki rówieśniczki na partnerów życiowych wybrały sobie mężczyzn którzy mieli pieniądze i dawały im dowody miłości a następnie w ok 27-31 roku życia rodziły mi dzieci. Tym samym obydwoje miało pełną radość z korzystania z seksu wspólnego pożycia a także stało się to fundamentem do dalszego związku. Oczywiście z obserwacji zanotowałem także odosobnione przypadki kiedy to mężczyzna nie był zamożny ale to pomijam. Teraz już nie jest u mnie jak dawniej tzn. nie mam już takiej wielkiej chęci współżycia z kobietą a ponadto moja sprawność seksualna jest mniejsza. Mam problemy z osiągnięciem dobrego wzwodu, nie mam już tak często ochoty na seks. Kobiety w moim przedziale wiekowym są już albo po porodach a dla młodszych nie spełniam kryteriów finansowych oraz to że nie jestem już tak atrakcyjny jak w młodości oraz mam obniżoną sprawność seksualną. Seks z partnerką która już urodziła dzieci nie jest już tym samym ponieważ nie doznaję takiej przyjemności jak w przypadku kiedy była młoda i jej macica była "ciasna" że tak się wyrażę. Podsumowując okazało się że zawiść i duma kobiet przeskoczyła przez najlepsze lata życia które są już nie do odzyskania. Nie mam możliwości już odzyskania dawnego siebie, lata przeminęły a ja obecnie nie chcę się wiązać z kobietą ponieważ nie będę miał z tego takiej przyjemności jakiej oczekiwałem kiedy byłem młody ponieważ jak wspominałem nie mam już takiej ochoty na szalony seks którego nigdy nie miałem jak inni którzy latami korzystali z dóbr jakie daje młoda partnerka zanim urodziła dziecko. Uważam że wiązanie się na dalsze lata z kobietą to będzie tylko dla mnie męczarnia bo więcej będę musiał z nią rozmawiać , spędzać czas jak się kochać i czerpać z tego przyjemność. Gdybym znalazł się w gronie wyżej opisanych mężczyzn to było by zrozumiałe bo taka jest natura człowieka że się starzeje, mieli byśmy już bagaż "dorobku" wspólne wspomnienia itd.. to było by zrozumiałe. A teraz nawet jak mózg chce to natura nie pozwala co wiąże się z frustracją itd....

Gość gość
No tak żadnych komentarzy, nie ma się co oszukiwać dobrze o tym wiem jedyny sposób żeby godnie doprowadzić falstart do końca to się nie wiązać. W przeciwnym razie będzie to tylko większa patologia

Gość gość
jakie jest podloze twoich problemow ze sprawnoscia seksualna?

Gość gość
Wiek 33 lata robi swoje...

Gość gość
jeśli u Ciebie młodość = satysfakcja seksualna to jest to słabe :(

Gość gość
Mój mąż ma tyle lat i nie ma problemów. Nie wyolbrzymiasz trochę. Podobnie z rodzącymi kobietami, nie oznacza to że są szerokie.

Gość gość
Nie wydaje mi się żebym wyolbrzymiał , od jakiegoś czasu obserwuję obniżona sprawność. Nie jest tak jak kiedyś, kiedyś byłem gotowy po 6 razy dziennie. Rówieśnicy kochali się z przyszłymi żonami i wszystko było udane a ja wciąż otrzymywałem NIE od kobiet ponieważ nie miałem kasy. W konsekwencji spędziłem te lata na proszeniu kobiet o łóżko i otrzymywałem odmowe ale je troszkę poznałem przy okazji z nie najlepszej właśnie strony. W końcu mi minęło tylko że inni mieli fajnie bo się bzykali na potęgę jak byli młodzi a na biednego chłopaka żadna nie chciała spojrzeć.. a dziś już mnie nie bawi uganianie się za kobietami i wręcz uważam to za bezsensowne bo nie dam rady się " nakarmić" choćbym chciał...

Gość gość
jeden komentarz:chyba nie macica ma być ciasna do seksu, bo choćbyś nie wiem co robił to nie masz ch..ja , który sięga aż tam. Zanim zaczniesz głupku pisać jako niby 33-latek, to dorośnij do wieku, w którym w szkole uczą o budowie człowieka

Gość gość
z pewnością wybaczasz mężowi że nie może tak jak kiedyś i przyjmujesz za normalne to że macie np. udany seks raz na miesiąc czy na 3 tygodnie . Porównaj swojego męża z 20 letnim chłopakiem. Który będzie bardziej sprawny?

Gość gość
Autorze, czasu już nie cofniesz, a w dojrzałym wieku seks jest ważny w związku, ale rolę zaczynają także grać inne czynniki takie jak choćby przyjaźń między partnerami. A nawet złożone z obiektywnie młodych ludzi pary intensywnie uprawiają seks przez okres najwyższej wspólnej fascynacji tj. przez ok. pierwsze 2 lata związku. Potem ta potrzeba w sposób naturalny opada. Myślę, że największym problemem przed podjęciem prób wyjścia z samotności jest lęk przed odrzuceniem i porażką. Może wyjściem byłoby na początek zwiększenie częstotliwości kontaktów z innymi bez nastawienia na realizację celu w postaci zapoznania dziewczyny do związku?

Gość gość
dobrze Cię rozumiem i nie raz sama tak się czuję, jak Ty autorze...

Gość gość
to se ne vrati, babe...

Gość gość
witam cie kolego mam 35 lat i czesto podobne odczucia

Gość gość
Ja mam 25 lat, jestem prawiczkiem i ochota na seks i na kobiety mi maleje z roku na rok. Niedługo to już całkowicie będą mogły przestać dla mnie istnieć .A w młodości 16-22 też miałem ochotę na seks, na dziewczyny, ale nie miałem powodzenia, a teraz ochota mi przechodzi.

Gość gość
Ciasna macica?? no ludzie:)ty chyba nigdy nawet seksu nie uprawiałeś:) żeby sięgnąć do fallusem musiałbyś 3 murzyńskie kabany razem powiązać żeby tak sięgnąć :D daruj sobie te fantazje:P

Gość gość
nie wysmiewajcie sie z autora tylko dlatego ze jego zycie jest przegrane :/

Gość gość
malo kto tu lubi powazne tematy widze

Gość gość
A u mnie jest na odwrót libido mi skoczyło po 30 :D

Gość gość
bardzo ciekawy temat a tak malo osob sie wypowiada...