Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy można być zazdrosnym o kogoś z kim nie jest się w związku?

Polecane posty

Gość gość

Jeśli np się dopiero coś rozpoczyna a ma się podejrzenia, że ta osoba uprawia z kimś Sex itp..

Gość gość
mozna

Gość gość
Problem w tym że nie mam jak zweryfikować tych podejrzeń..

Gość gość
Jedź do niej pod okno, stój pod nim całą noc****atrz, czy jakiś nie wychodzi od niej oknem!

Gość gość
Można.O mnie była zazdrosna obca kobieta że się masturbuje i śpię z inną kobietą.Chory łeb :-)

Gość gość
Do 15:51 I dodam że nie znam jej wcale :-)

Gość gnostycy w akcji
Ja nie rozumiem Was dzieci kochane? CO konkretnie jest złego w odruchu zazdrości? Homo sapiens to żywa i niespodzianka! czująca istota :P tylko niech Wam majtki nie spadną od tego objawienia. To normalne i zdrowe, że kochamy, pożądamy, zazdrościmy, nienawidzimy, jesteśmy agresywni, boimy się, smucimy :P Zazdrość oznacza, że ta osoba Ci się podoba. Ergo jesteś zdolny/zdolna do odczuwania pociągu ergo jesteś zdrowy/zdrowa :P

Gość gość
No ok ja pytam czy to wypada, jeśli między dwoma osobami coś się rozpoczyna ale nie są oficjalnie razem I czy to jedno temu drugiemu ma prawo robić wyrzuty z tego powodu

Gość gość
Jak nie jesteście razem, to nie masz powodu komuś robić wyrzutów. Znam pary, małżonków co się rozwiedli, a zaraz po rozwodzie zaczęły sceny zazdrości, bo sobie kogoś potem poszukało.

Gość gość
Do 16:09 Rozumiemy pewne sprawy ale jeżeli tej kobiety wcale nie znasz,masz ją gdzieś i pokazujesz to cały czas to co o tym można myśleć?

Gość gość
mozna, ja mam meza , on ma zone, tylko,ze od kilku lat chce mnie zdobyc, nie powiem,ze mi to nie schlebia, uwielbiam z nim flirtowac ale jednak meza nie zdradze on jest zazdrosny o mnie, paradoksalnie nie o męza, ale o innych jesli na wspolnych imprezach ktos mnie adoruje, to sam potrafi zwrocic uwage mojemu mężowi,zeby mnie pilnowal etc haha, ale w sumie jest niegrozny, mysle,ze on lubi gonic kroliczka ,jednak nie dogoni:D

Gość gnostycy w akcji
"Do 16:09 Rozumiemy pewne sprawy ale jeżeli tej kobiety wcale nie znasz,masz ją gdzieś i pokazujesz to cały czas to co o tym można myśleć?" Że z jakiś przyczyn wzbudasz w niej pożądanie obojętnie czy to się Tobie podoba, czy nie :P tak działa natura. Proste. Jeżeli kogoś pożądasz to chcesz mieć monopol a nie dzielić się z resztą świata. Taka natura człowieka. Gdyby było inaczej wszyscy żylibyśmy w komunach hipisów i txty w stylu - przedstawiam Ci naszego syna i moją córkę byłyby standardem społecznym :)

ja bylam i jestem bardzo zazdrosna o Niego. masakra. wiem ze On o mnie tez. cyrkow zadnych nie robilam ale w srodku tam zazdrosc sie tlila. i tez oficjalnie nie bylismy razem, choc zmierzalismy ku temu. troche zazdrosci moze nie zaszkodzi, oby nie za duzo. lepiej jednak, nie dac sie poniesc zlej wyobrazni, bo mozna sfiksowac...:P czasami trzeba sie lekko puknac w glowe, zeby otrzezwiec.

Gość gość
Do 16:20 No i co z tego że wzbudzasz u kogoś pożądanie jak masz w czterech literach tą osobę i nie ma najmniejszych szans żeby nawet na kawę wyjść.Taka osoba wie to doskonale a dalej robi swoje.To zwykły psychol i stalker.Nic więcej.

Gość gość
moze pogadaj z facetem delikatnie go wybadaj. Pisz bo u mnie robi sie podobnie, bede pilotowac.

Gość gnostycy w akcji
"gość dziś Do 16:20 No i co z tego że wzbudzasz u kogoś pożądanie jak masz w czterech literach tą osobę i nie ma najmniejszych szans żeby nawet na kawę wyjść.Taka osoba wie to doskonale a dalej robi swoje.To zwykły psychol i stalker.Nic więcej." Ale to czy ktoś łaskawie odwzajemnia zaloty, czy nie nie ma NAJMNIEJSZEGO wpływu na to kogo pragniemy i w kim jesteśmy zauroczeni :D Serio, to nie działa jak handel wymienny - ok ja Ci dam szansę aby wyjśc na kawę i teraz łaskawie pozwalam możesz śnić o mnie po nocach :D Nie masz żadnego wpływu na to kto Cię "pie***nie obuchem" i jakie będą szanse na to by posiąść tę osobę. Myślisz, że instynkt się grzecznie załącza kiedy wciśniesz guzik - odwzajemnienie? :D Nie. Musi przejść samo z siebie.

Gość Zuzanna Amelia ææ
Zazdrosc nie musi miec nic wspolnego ze zwiazkiem. zazdrosne bywa rodzenstwo jedno o drugie. Zazdrosc moze dotyczyc nie tylko osoby ale i sukcesow , sytuacji , rzeczy materialnych. Ogolnie zazdrosc mozna ujac w zdaniu "On/a ma , ja nie mam. Ja tez chce miec" Zazdrosc nie musi miec nic wspolnego z jakimkolwiek uczuciem /poza samym uczuciem zazdrosci/ Ja uwazam , ze sygnal zazrosci /w jakiejkolwiek formie oznacza , ze nad czyms tracimy kontrole.

Gość gnostycy w akcji
Jeżeli masz na myśli stalkującą kobietę to jest niezawodny sposób by przestała idealizować samca ergo zauroczenie przejdzie jej od razu. Odbyć z nia kiepski stosunek, po którym należy walnąć klocka przy otwartych od łazienki drzwiach. Wątpię, by jakakolwiek zauroczona i dygocząca z pożądania kobieta miała dalej podświadomą ochotę noszenia w sobie nasienia swego idealnego, półboskiego wybranka :P Żądza kobiety szybko wietrzeje razem z idealizacją obrazu faceta jaki ma w móżdżku :P

Gość gość
Do 16:40 Ale jak można się zakochać w kimś mając tylko na zdjęcia tej osoby?Nawet dzieci w przedszkolach zakochują się w formie jakiegoś kontaktu realnego :-)

Gość Zuzanna Amelia ææ
Rozmawiamy o zazdrosci czy o wirtualnym zakochaniu ? Mysle , ze w dobie netu i wirtualnego swiata takie wlasnie wirtualne zauroczenie/wkrecenie/zakochanie nie jest juz nikomu obce. Na ile taka relacja przezyje konfrontacje w realu to inna bajka

Gość gość
Do 16:48 Wiesz.Też dużo piszę tu na kafe i wiele ładnych kobiet było w awatarze(albo udawanych projektów) i jakoś się nie zakochałem w żadnej ani jej nie zazdroszczę z kim sypia.Chyba coś nie tak ze mną :-)

Gość gość
Kazdy moze napisac to samo co Ty teraz. Kazdy mial rozne znajomosci i nie wszystkie prowadzily do zakochania. Nie z kazdej maki bedzie chleb. Ale wiekszosci osob trafila sie sytuacja gdzie sie wkrecil. Czy takie wrkecenie przezyje real to inny temat. Twoje przezylo ?

Gość gość
Do 17:36 Tak ale nigdy nie wirtualnie.Trzeba znać realnie taką osobę bo czar może prysnąć już po godzinie czasu.Dla mnie pewne sprawy są niewyobrażalnie chore i powinny być po prostu leczone.

Gość gość
można,zazdrosc jest normalnym uczuciem pojawiającym się gdy nam się ktoś podoba czy kogos lubimy i niekoniecznie trzeba z tym kimś być fizycznie

Gość Zuzanna Amelia ææ
Jakie sprawy sa dla Ciebie niewyobrazalne i chore ? Mozesz rozwinac te mysl ?

Gość gość
Zboczyliscie z tematu.

Gość gość
Ja tez jestem zazdrosna o kogos z kim nie jestem.... tzn. Mysle co on robi,a mysl o tym, ze moglby kogos miec sprawia, ze wpadam w dola. To znaczy, ze mi na nim zalezy??.

Gość gość
Do 19:43 A znasz tą osobę czy widziałaś tylko zdjęcia?

Gość gość
Znam.