Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

imie dla dziewczynki

Polecane posty

Gość gość

witam mam problem..za tydzień mam termin porodu a nie mam imienia dla córki. Cała rodzina daje swoje propozycje jedna osoba przekrzykuje drugą..obrażają się nawzajem.bez sensu miał być to super czas a im bliżej rozwiązania tym gorzej. Nasze typy to Hania Marta Zuzanna Nie mieszkamy w Polsce ale te codziennie telefony od teściowej czy mojej matki lub siostry sa nie do wytrzymania...tym bardziej, że to pierwsza wnuczka. Jedna woli Hanie druga Zuzie albo 100 innych imion i jak sie tutaj zdecydować. Chyba mam taki mętlik w głowie z powodu zbliżającego się porodu i tych kłótni o imię. A wam, które imię sie bardziej podoba.

wszystkie ładne osobiście wybralabym Hanię z pośród 3, ostatnio Rozalia jest bardzo modne a ja upieram się przy imieniu Gaja ewentualnie Klara :)

Gość gość
Hania najładniejsze

Gość gość
Jak urodzisz, to prawdopodobnie imię się samo pojawi. Poza tym masz dwa tygodnie po urodzeniu na wybór. Dobrym rozwiązaniem jest też wybór imienia wynikający z daty narodzin, lub gdzieś obok. Dzisiaj np imieniny obchodzą Katarzyna i Klemens, więc albo Kaśka albo Klementynka. Wczoraj była Flora, Agnieszka, Emilia. Coś wymyślisz, nie marw się.

Gość gość
Ups. W Polsce jest dwa tygodnie, gdzie indziej nie wiem.

Gość gość
jak mieszkacie za granica, powinno byc miedzynarodowe i latwe do wymowienia dla obcokrajowcow.z katarzyna czy agnieszka moze byc problem, ale te 3 co wymienilas sa OK