Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość IlonaaM

Jestem w ciąży! Pytania.

Polecane posty

Gość IlonaaM

Mam kilka pytan do Was, bardziej doświadczonych kafeterianek. Robiłam test ciążowy a nawet 2 i oba są pozytywne. I mam parę pytań 1. Czy muszę teraz iść do ginekologa i jak on będzie mnie badał? Jeszcze nigdy nie byłam u ginekologa i dlatego jestem ciekawa. 2. Bardzo boję sie naturalnego porodu, czy można sobie jakoś załatwić cesarskie cięcie? Na samą myśl paraliżuje mnie strach poza tym naczytałam się o wypadającej pochwie, macicy po porodzie, o hemoroidach, nietrzymaniu moczu czy chociażby rozciągnięciu pochwy. I chcę wiedzieć czy da się jakoś załątwić cesarke. 3. Myślę że to ok. 5 tydzień a tydzien czy 2 tyg temu jeszcze o tym nie wiedziałam, byłam u koleżanki na urodzinach i piłam piwo i drinki. Myślicie że mogło to doprowadzić do jakichś nieuleczalnych zmian u dziecka? Nie piłam w dużych ilościach

Gość gość
1. Tak, musisz iść do ginekologa. Zbada Cię na fotelu, a potem zrobi USG w celu potwierdzenia ciąży. 2.można w prywatnej klinice zamówić CC ale to kosztuje 3. Nic się nie stalo

Gość gość
dodam tylko ze to wczesna ciaza wiec usg moga ci na razie nie zrobic, chyba najwczesniej od 6 tygodnia. Popros ginekolog o skierowanie na beta hcg. na tej podstawie bedzie widac czy taka wczesna ciaza to ciaza. PS jak to sie stalo ze nigdy nie bylas u gina???? Kobiety przynajmniej raz w roku powinny sie badac!!! idz do apteki po Folik i bierz raz dziennie

Gość gość
1. Idź do ginekologa za jakieś 2 czy 3 tygodnie jeśli to 5 tydzień, wtedy już będzie serduszko. Tak jak ktoś napisał najpierw badanie ginekologiczne, musisz powiedzieć że nigdy nie byłaś to cię poinstruuje lekarz co i jak. Każe ci się rozebrać od pasa w dół i wejść na fotel, wsadzi palce do pochwy i zbada macicę uciskając lekko brzuch, prawdopodobnie zrobi też cytologię, włoży twardy zimny wziernik i "uszczypnie" w szyjkę macicy :) potem usg przezpochwowe, na taką głowicę podłużną założy gumkę i wsadzi do środka. Może jeszcze chcieć zbadać c****ersi. 2. W województwie łódzkim w prywatnej klinice około 4000 zł kosztuje cesarka. Jak się załatwia na nfz bez szczególnych wskazań tego nie wiem... 3. Na tak wczesnym etapie dziecku nic się nie stanie ale od teraz masz absolutny zakaz.

Gość gość
* tam powinno być ci /piersi

Gość gość
"wypadającej pochwie, macicy po porodzie, o hemoroidach, nietrzymaniu moczu" to akurat może być niestety ale skutek i samej ciąży a nie porodu jako takiego.

Gość gość
Ja i bez ciąży miałam hemoroidy :D