Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Potrzebuję porady, chodzi o moją trzyletnią córkę,

Polecane posty

Gość gość

która nie lubi się budzić, a wręcz wpada w histerię, gdy w przedszkolu zdarzy jej się ubrudzić na placu zabaw lub oblać zupą... Nauczycielki patrzą na mnie jak na psychola, bo jestem pewna, że nie wierzą w moje zapewnienia, że nie jestem jedną z tych matek, które latają za dzieckiem ze szmatką, przebierają je co chwilę i krzyczą z powodu plamki... Doradźcie, co robić? Jak z tym walczyć?

Gość gość
dziecko ma jakąś fobię może psycholog ? wiem że niektóre dzieci reagują np histerycznie gdy potrawy na talerzu dotykają się lub np jedna potrawa ubrudzi drugą....za Chiny Ludowe tego nie zjedzą

Gość gość
nic nie rób, moja ma 3,5 roku i przez 5 miesięcy miała fobie że po każdym sikaniu musiałam zmieniać majtki , rajstopy lub skarpetki i spodnie , nie popuszczała w majteczki ale tak akurat sobie wymyśliła, jak próbowałam zakładać te same to ryczała tak jak by ją ze skóry obdzierali, teraz już jej przeszło, ale jak uleje sie zupą to też każe sie przebrać

Gość gość
Szczerze mówiąc, to ja bym spokojnie to przeczekała, ale czuję ogromną presję ze strony przedszkola, bo dla nich to ogromny kłopot i codziennie mi coś napomykają, że mała płakała, bo na ślizgawce był piach, że krzyczała gdy ubrudziła się obiadem, no codziennie coś. Dają mi do zrozumienia, że nie za dobra ze mnie matka...

Gość gość
Moja też tak miała, ale była wtedy trochę mlodsza, później miała właśnie etap z jedzeniem - praktycznie każda część potrawy musiała być na osobnym talerzu bo jeśli coś się dotykało to nie zjadła. Teraz ma 7 lat i obydwie fobie jej przeszły ale ma obsesję układania wszystkiego na swoim miejscu, w równym rzędzie itp

Gość gość
Ale robiłaś coś z tym? Córka chodziła do przedszkola?

Gość gość
same p*****lnięte dzieciaki aż strach co z nich wyrośnie neurotycy i schizofrenicy

Gość gość
ale macie popier/dolone bachory