Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co to jest ta metoda 5S, metoda językowa?

Polecane posty

Gość gość

Ktoś zna metodę 5s?

Gość gość
Ja kupiłam 2 części j. angielskiego, dopiero zaczęłam się uczyć, ale powiem, że wciąga. Myślę, że jest to metoda dla tych, którym ciężko opanować język, bo opiera się na odczuciach. Autor jako jedyny- przypuszczam na świecie- odkrył sposób w jaki mózg przyswaja nowe języki i wykorzystał to tworząc ten kurs.

Gość Aniulka65
mam kurs, dostala prezencie, ale nie wiem jak sie do tego zabrac.

Gość Pafcio00
To proste. Najpierw przeczytaj pytanie po polsku, następnie przeczytaj w języku obcym i myśl o tym, gdy będziesz patrzeć na zdanie w języku obcym. Gdy przerobisz tekst, przejdź do odsłuchania nagrań lektorów. Tutaj zrob podobnie. Po każdym pytaniu pomysl o tym o co pyta ciebie lektor. Nastepnie, możesz przejść do trenowania wymowy. Wtedy zamiast myslec nad pytaniem skup sie na tym by cwiczyc swoja wymowę w jezyku obcym. I pamiętaj, by nie przesadzac z powtarzaniem, bo zgodnie z zaleceniami tworcow metody umysl nie lubi powtorek i zniechęcamy sie do nauki.

Gość iwona76
kupiłam 2 część i nie żałuję, pytania są tak bogate w słownictwo, że wydając te same pieniądze zyskałabym dużo mniej kupując inne kursy, poza tym, kurs wprowadza zupełnie nowy sposób nauki języka, dzięki temu, że sobie wyobrażamy i odczuwamy pytania, nauka nowych słówek przychodzi bez wysiłku, jak dla mnie super!

Gość ilona0987
kurs metodą 5s poleciła mi koleżanka, więc kupiłam pierwszą część, na początku nie rozumiałam i nie wiedziałam jak się uczyć, ale to bajecznie proste - jak się okazało, na początku nauka wydaje się trudna ale z czasem jest coraz łatwiej, to genialne! Uczę się odczuwać całe zdania a nie tłumaczyć w myślach, dziwię się że tak mało osób zna tą metodę a jest najlepsza jaką dotąd wymyślono! I najtańsza, choć się wydaje drogo, to jednak za tą ilość materiału cena jest bardzo niska

Gość lolzx
kurs metodą 5s poleciła mi koleżanka, więc kupiłam pierwszą część, na początku nie rozumiałam i nie wiedziałam jak się uczyć, ale to bajecznie proste - jak się okazało, na początku nauka wydaje się trudna ale z czasem jest coraz łatwiej, to genialne! Uczę się odczuwać całe zdania a nie tłumaczyć w myślach, dziwię się że tak mało osób zna tą metodę a jest najlepsza jaką dotąd wymyślono! I najtańsza, choć się wydaje drogo, to jednak za tą ilość materiału cena jest bardzo niska

Gość gość
a ile jest słów w pierwszej części angielskiego?

Gość gość
to rzeczywiście działa?

Gość ilona0987
słów w 1 części jezyka angielskiego metodą 5s jest ok. 2400, w 2 części podobnie, co w sumie daje ok. 5000 nowych słów