Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość SpiacaOlcia

czego to objawy?

Polecane posty

Gość SpiacaOlcia

witam, mam spuchniete dwa pasy na szyji, z prawej i lewej strony schodza w dol w literze v, nie boli ale czuje ze jest grube, na dodatek widoczne.. mialam bole w klatce moze 2 albo 3 razy, bola mnie piersi po zewnetrznych stronach.. co to moze byc? opuchlizna nie schodzi.. i cisnienie mam czasem wyzsze

Gość gość
Musisz iść do laryngologa, po badaniu będzie możliwe wyznaczenie kierunku diagnostyki. Ale taka powiększona szyja może oznaczać też zapalenie węzłów chłonnych - przeczytaj i porównaj https://portal.abczdrowie.pl/ostre-zapalenie-wezlow-chlonnych. Pamiętaj jednak, bez wizyty u lekarza nie da się postawić wiarygodnej diagnozy.

Gość gość
Nie czytaj artykulow w necie, idz do lekarza i to szybko!!

Gość SpiacaOlcia
bylam z tym kilka razy, nawet na ostrym dyzurze i leczylam roznymi antybiotykami ale opuchlizna nie schodzi od kilku miesiecy tylko sie wolno powieksza... boje sie co to moze byc, u larungologa tez bylam... to mnie nie boli tylko pic mi sie chce a szyja rosnie

Gość gość
szyja rosnie od tarczycy to sa klasyczne wole tarczycowe rozprezone po obu str szyi i schadzace w dol na klatke piersiowa mozliwe ze przechodzilas powana infekcje i ja zlekcewazylas gdybys spuchal od str uszu, byly by to wezly chlonne

Czy te pasy na szyi schodzące się w literę V mają postać jakichś wykwitów skórnych? Może to półpasiec? Niestety, drogą wirtualną nie da się postawić diagnozy. Musisz koniecznie udać się do lekarza, który zleci odpowiednie badania i w oparciu o nie postawi diagnozę. Pozdrawiam!