Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

meble kuchenne pomocy

Polecane posty

Gość gość

drogie mamy doradzcie mi cosotoz w kuchni od x lat mam meble i blat kuchenny(nie stol),jest juz wyblakly,sa na nim slady po naczyniach,kubkach itp.Chcialabym go "odswiezyc" ale jak?moze cerata?ale czy nie bedzie to wygladac "obciachowo"?a moze pomalowac?meble sa marmurkowe,myslalam wlasnie o ceracie i przyklejeniu jej obustornna tasma,sadzicie ze to dobry pomysl czy proponujecie cos innego?

Gość gość
Ale zes wymyslila :) kup okleine do mebli i tym oklej, napewno lepsze niz cerata :p

Gość gość
cerata nie za bardzo, mozesz wymienic sam blat tylko,a lbo na stary dorobic coś nowego, idz zapytaj tam gdzie robia meble na wymiar, napewno bedzie to droższe niż cerata , ale cerata na taki blat to chyba bedzie zle wyglądac

Gość gość
a gdzie taka okleine kupic?

Gość gość
nie wiem gdzie isc popytac mieszkam w malym miescie i tu nie ma zadnych "fachowcow" bym mogla gdzies zapytac,tak myslalam ze cerata bedzie obciachowa,ale sa teraz takie ladne wzory ze sadzilam ze bedzie pasowala

Gość gość
Leroy merlin, obi, pewnie tez allegro :) przed chwila sprawdzilam w leroyu to za 16 zl masz metr, pewnie wiecej Ci nie zejdzie jak 3m.

Gość gość
Zamow przez neta :)

Gość gość
lepiej dołozyc kilka zł i kupic nowy blat - okleina tez nie tania

Gość gość
dziekuje czyli odradzacie cerate?

Gość gość
a czy okleiny sa w klepach agd?

Gość gość
nie napewno nie w agd, albo ewentualnie jakaś szyba na wymiar od szklarza, wszystko tylko nie cerata na blat, na stów owszem, tylko jeszcze jedno blat masz osobno czy polaczony z meblami, bo jak połaczony to cerata odpada, jak nie to moze na jakis czas póki nic innego nie wymyslisz, bo ceraty też szybko sie niszczą

Gość gość
blat mam osobno stol osobno,widzialam wlasnie wczoraj w agd cerate identyczna pod kolor moich mebli i stad moje pytanie

Gość gość
ceraty nie są drogie wiec kup i załóz, kiedy sie zniszczy to możesz wtedy pomyslec o czymś innym trwalszym

Gość gość
A nie lepiej kupić nowe, ładne meble? Można znaleźć naprawdę niedrogie, solidne i w dobrym stylu. :) Sama planuję przemeblowanie i przymierzam się do zakupu w http://www.dobremeblez.pl/ , tam jest ciekawy wybór.

Gość gość
ja mam meble z Molto z Worcławia- tj oni robili na wymiar...i super im to wyszło. miałam wizualizację, mogłam sobie zobaczyć co i jak także fajne to było. a same meble widać że zrobione dokładnie...nie jakaś tam fuszerka ;)

Gość gość
meble kuchenne na wymiar robią w ArtCore w studiu w Warszawie, tam można coś popatrzeć, mebli nie zamawiałam od nich,a le szafę wnękową brałam do przedpokoju, super wyszła, tak jak chciałam w srodku ładnie wszystko jest rozmieszczone.

Gość gość
A nie możesz kupić nowego blatu w Ikei i dociąć na wymiar? Przecież majątku nie kosztuje. Ja też miałam starą kuchnię w nowym mieszkaniu, to sobie kupiłam najtańsze blaty z Ikei z litego surowego drewna i zrobiłam z nich nie tylko blat, ale i zamaskowałam brzydkie kafle ścienne i porobiłam nowe parapety. Potem tylko poodejmowałam i luz. Wyglądają bardzo modnie. A te marmurki to mogłabyś zapdejtować nową okleiną z marketu budowlanego - np. biały połysk, szary połysk, albo czarny połysk. Do tego nowe delikatne uchwyty z Ikei i masz kuchnię jak nową.

Gość gość
poolejowałam*

Gość gość
Poza tym lite drewniane są o tyle wygodne, że wszelkie trwałe zabrudzenia i ślady można zeszlifować drobnoziarnistym papierem ściernym, zaolejować i z głowy.

Gość gość
A może lepiej wydać parę zł na nowe meble? W Liroy Merlin są niedrogie gotowe zestawy, do 1500-2000 się zmieścisz spokojnie

Gość isadoran
skontaktuj się z firmą Kuchrem, ja u nich zamawiałam meble i jest super! kuchrem.pl - jest mail i tel

Gość Kanpka Anka
Ja zrezygnowałam tradycyjnego stołu. Rok temu kupiłam mieszkanie kuchnia niby była umeblowana ale w stylu połowy lat 90….moja znajoma poleciła mi dobrą firmę, która robi meble pod wymiar. Zamiast stołu zamówiłam wyspę. Każdemu polecam tą firmę spełnili mój projekt wymarzonej kuchenki http://www.meblegal.com.pl/