Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czemu ludzie z miasta przeprowadzają się na wieś i tam ,,się budują"?

Polecane posty

Gość gość

Przecież w mieście jest wszystko.

Gość gość
wszystko czyli co? sklep i knajpa? na wsi też są! są również i samochody to można sobie dojechać

Gość gość
Lepsze powietrze, cisza spokój.

Gość gość
WSI SPOKOJNA, WSI WESOŁA! Wsi spokojna, wsi wesoła! Który głos twej chwale zdoła? Kto twe wczasy, kto pożytki Może wspomnieć zaraz wszytki? Człowiek z tej pieczy uczciwie Bez wszelakiej lichwy żywie, Pobożne jego staranie I bezpieczne nabywanie. Inszy się ciągną przy dworze Albo żeglują przez morze, Gdzie człowieka wicher pędzi, A śmierć bliżej niż na piędzi.

po to, by miec swiety spokoj, cisze, swieze powietrze, widok na las/pola/jezioro, przestrzen zyciowa i sobode....a gdy sie zachce miasta, to sie wsiada w samochod i jedzie. Taki model zycia odpowiada mi osobiscie bardziej niz tlok, huk i spaliny. Nawet jesli wszystko jest "pod nosem".

Gość gość
Wychodzisz z domu i nie wdychasz spalin Cisza spokój zdrowsze powietrze wolność Ale ja tego nie mam mieszkam we Wrocławiu mimo iż tutaj jet tyle zielonych parków to powietrze gorsze niż nad Krakowem dlatego marzę by zamieszkać zimą pod Zakopanym a latem nad morzem... Co się nigdy nie wydarzy ale gdybym wygrała w totka to zabieram rodzinę rodziców rodzeństwo ich dzieci swoje i uciekamy gdzieś gdzie będzie nasz raj na ziemi i tata będzie mógł hodować dziką zwierzynę

Gość gość
Na wsi były działki budowlane za rozsądną cenę i poza tym ładna okolica,każdy ma jakiś biznes związany z rolnictwem i nie tylko.Jest wszystko,co potrzeba oprócz galerii handlowych