Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Anglistyki się nie opłaca studiować.. to nie wiem co studiować..

Polecane posty

Gość gość

iberystyke? Bibliotekoznawstwo? Nie wiem. Nie nadaje się do scisłych, technicznych.. za głupia jestem.. Nie chce skonczyć na ulicy..

Gość gość
a nie myślałaś żeby zostać call girl ?

Gość gość
poważnie mówie.. Skoro nie nadaje się do zawodow technicznych, jako drobna dziewczyna nie nadaje się do zaawodów fizycznych to czy w ogóle mam przyszłosc.. Wiekszośc krzyczy, że nie ma pracy po humanistycznych.. Miałam iść na anglistyke.. Ale w tych czasach nie ma sensu chyba nie? Bo co po nich? Nauczycielką być nie chce.. Tlumaczy tego języka jest mnostwo..

Gość gość
a czemu nie chcesz zostać call girl?

Gość gość
czy tylko jedna osoba poza mną jest na tym forum ?

Gość gość
Do 21:51 Jeszcze po anglistyce zostaje praca w korporacjach do obsługi klienta i lektor języka.

Gość gość
A jakies przyrodnicze,pokrewne? No,chemia jest:). Nie kumasz matmy w ogole czy nie lubisz? Rachunkowosc,podatki to dobre moim zdaniem opcje. Albo uslugi. Hotelarstwo jak ktos lubi, kosmetologia,dietetyka,coaching,HR. Opcji jest mnostwo.

Gość gość
a najlepsza z opcji jest zostanie call girl

Gość gość
Farmaceutyka,fizykoterapia. Z jezykow odpusc angielski. Zrob chinski (serio), kraje skandynawskie. Pytanie tylko czy warto studai ,czy kursy dobre starcza.

Gość gość
Audyt,podatki,logistyka. Wszystko ciezkie.

Gość gość
Przyrodnicze to też nie moja bajka.. Własnie mam wrażenie, że w moim przypadku w ogole nie ma opcji..

Gość gość
sama widzisz, że jedyny słuszny wybór to zostanie call girl

Gość gość
Jest opcja,jest:). Zastanow sie co lubisz. Jak chciala bys pracowac. Sama? Z ludzmi? W jaki sposob i czego lubisz sie uczyc. Interesuja Cie ludzie czy rzeczy,wolisz pracowac sama czy z kims. Co lubisz czytac? Jakie tematy Cie interesuja? Szukaj kierunku zgodnie z tym. Idz do doradcy zawodowego.

Gość gość
Wedlug mnie najbardziej oplacalne obecnie sa kierunki medyczne. Popyt na lekarzy jest bardzo duzy, a będzie jeszcze wiekszy.. Sprawdz sobie oferte http://www.cm.umk.pl/, może cos Cie zainteresuje :)

Gość gość
Jestem tego samego zdania. Osobiscie studiuje dietetyke na http://www.medyk.edu.pl/ i wiem ze po ukończeniu studiow bez problemu znajde prace. Branza medyczna ma przyszłość :)

Gość gość
Skończyłam anglistykę, pracuję zawodowo w południowo-wschodniej Azji, cały rok lato, plaża, praca łatwa, wypłaty powyżej średniej krajowej w Polsce, a koszty życia mniejsze. Poszukaj sobie na necie oferty pracy "Teaching English in Asia". Jeśli kochasz podróże, plaże i nie lubisz zimy, to pasujesz idealnie.

Gość gość
Teraz nawet po medycynie klepiesz biede jak nie masz ojca profesora w szpitalu akademickim. Zobacz jak konczyl lekarski to przez 6 lat po studiach pracujesz za 2200 na reke i ani grosza wiecej.