Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ciąża przy clo?

Polecane posty

Gość gość

Witam. Staram się o drugie dziecko już dwa lata. Po roku wyszło żeby ma obraz jajników PCO miałam troche problemy z tarczyca wszystko jest wyleczone. I na ostatniej wyżycie gin przepisał mi właśnie lek na owulacji i moje pytanie czy to naprawdę działa? Ma go brać od 5 dnia cykla do 10 od 15 duphaston..

Gość gość
Głupie pytanie - jednym działa innym nie. Zazwyczaj bierze się clo od 2/3 dnia cyklu. Oczywiście konieczny przy tym jest monitoring cyklu.

Gość gość
Właśnie u mnie będzie bez monitorowania cyklu. Czy to źle?

Gość gość
Bardzo źle, clo to steryd, czyli ma silne działanie i trzeba wiedzieć, czy i jak dziala na twoje jajniki, bo inaczej jaki jest sens brania tego leku?? Po drugie przy clo mogą się robić torbiele, jak nie chodzisz na monitoring, to o tym nie wiesz, w kolejnym cyklu stymulujesz torbiel do wzorstu biorąc clo i w efekcie takiego działania prędzej czy później ladujesz w szpialu na laparoskopii. Jak lekarz zapisuje clo bez monitoringu, to zmien konowala na takiego, który się zna, aha- duphaston bierze sie PO owulacji, jeżeli nie będziesz miała jej monitorowanej, to skąd wiadomo, że w 15 dc będzie już po??

Gość gość
Dostałam clo na owulacje. Bo nie ma jej praktycznie. A bardzo chce w ciążę zajść. Nic mi gin nie mówił o tym monitorowanii cyklu a chodzę do bardzo dobrej ginekolog. No ale jaka jest szansa że owulacja wystąpi to moja deska ratunku.

Gość MajkaKajka
hej dziewczyny.Jestem tu nowa od jakis 2 lat staramy sie o dziecko niestety jak narazie nic :-( Problem polega tez na tym ze mieszkam za granicą a lecze sie w Polsce. I wlasnie chodzi o to ze bedac na swieta w Pl moj lekarz przepisal mi clostilbegyt ktory mam brac od 3do 7 dnia cyklu i w drugiej polowie duphaston.Niestety nie moge miec monitorowanego cyklu . Powiedzcie mi wktorym dniu powinna nastapic owulacja? W jakim czasie od skaczenia tabletek? dzis mam 12 dc zrobilam test owulacyjny i owulacja nie ma :-( i wogole sie nie czuje ze moze przyjsc. Moze juz byla? A moze za wszesnie. Cykle mam przewaznie 28 dniowe.Mozliwe jest ze po tych tabletkach jednak owulacji nie bedzie?? Mialam juz robione chyba wszystkie badania badania hormonalne maz badania nasienia bylam na hsg zeby sprawdzic czy jajowody drozne wszystko wychodzi ksiazkowo :-( dodam ze to moja 2 ciaza w pierwsza zaszlam bez najmniejszych problemów :-( Prosze dziewczyny moze ktoras moze mi pomoc.