Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Utuczenie 4latki

Polecane posty

Gość gość

Schabowy z ziemniakami polanymi tłuszczem na obiad, duża paczka chipsów na dzień, do picia cola, w każdy weekend McDonalds, frytki z ketchupem na śniadanie i słodycze na zawołanie. Oto efekty: http://www.fotosik.pl/zdjecie/113d53c26f34f029 zgłosić to gdzieś?

Gość gość
To Twoje maleństwo? ;)

Gość gość
mój boze!A ja myslałam ze moja Zuzinka ma nadwage

Gość gość
Moj chrzwsniak ma 4 lata a tez wazy z 30 kg Szkoda mi go

Gość gość
Rozumiem ze to gdzies na wsi? Biedne dziewczyna, bedzie ich przeklinac. Moj ma 5 lat i wazy 20.

Gość gość
biedna dziewczynka:( mój syn ma 5 l i wazy 20 kg, kurde kiedys widziałam w cerfie rodzinke na zakupach wszyscy grubi i dzieci ok 6-8 lat i tez a w koszyku, chipsy i nie zdrowe jedzenie masakra, ja nie mówie ze my nie jemy bo tez jadamy ale nie cały czas.

Gość gość
A moja ma6lat i 21kg. wazy i rodzinka stwierdzila ze za drobna ma128 cm mowia ze matka jesc jej nie daje

Gość gość
a dlaczego uwazasz ze na wsi? ja mieszkalam 25 lat w miescie, teraz 10 mieszkamna wsi i wiecej grubych dzieci bylo w miescie...

Gość gość
Bo jakos z wsia mi sie takie wychowanie kojarzy. Ze jak chude to chore, i dobrze zeby podtuczyc. Ogolnie na wsiach o wyglad sie mniej dba, w niedziele w kosciele wszyscy odtrzaskani a na codzien byle jak. I to wiejskie gapienie sie, nienawidze tego.

Gość gość
takie zachowanie o jakim piszesz to wies w ludziach a nie ludzie ze wsi

Gość gość
co p********z, że na wsi, ja tam widzę kupę upasionych dziecijak i matek w mieście, żrą chyba jak świnie

Gość wifigdańsk
czy zgłosić? ogólnie prawo jest takie,ze do 6.l dziecko "ma prawo" jesc ile chce... ustawowo od 6l się za to biora,jest dietetyk na fundusz (wczesniej tylko prywatnie), bilans 6latka i wowczas jesli cos jest nie tak to wysyłają na dodatkowe badania i cos ztm robią a do 6 l. niestety...mozna jedynie przekonywac rodziców,delikatnie i dyplomatycznie, no i samo dziekco,jelis się ma z nim kontakt, uczyc pozytywnych wzorców.

Gość gość
Jezu, bo wieś przyjezdza do miasta, i dlatego widzicie. I nie pieprzcie, ze na wsiach nie tuczy sie dzieci. Same jestescie z wioch i dlatego jestescie wsciekle

Gość gość
Moja bratanica wygląda podobnie, dużo je - to też, ale nie śmieci plus musi brac sterydy od czasu do czasu na alergie (których sie nie da wyeliminowac dietą, bo się zaraz przypniecie), rodzice ograniczają jej jedzenie jak mogą, zgłoście ją tez debilki... jak już macie misję to zostańcie dietetykami i ratujcie te biedne dzieci, wtedy się okaże jakie naprawde mądre jesteście

Gość gość
Biedna dziewczynka. Wygląda jak by miała przedwcześnie dojrzewać. Skąd wzięłaś to zdjęcie? To ktoś z rodziny?

Gość gość
ja jestem akurat z wawy i moja rodzina mieszkala tu jeszcze przed wojną i z tego co widzę to własnie w miastach jest więcej grubych dzieci czemu? a no temu, że na wsi prędzej się gotuje obiady w domu, a w mieście - skok do maca na "obiadek".