Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dlaczego nieśmiali moralni tak śmierdzą ogółowi są traktowani jak śmiecie?

Polecane posty

Gość gość

I przez co cierpią całkowitą samotność mimo że np. studiują i pracują jak inni. Dlaczego nieśmiali wam aż tak śmierdzą że ich odrzucacie zawsze (bez względu na wygląd) ????

Gość gość
"Dlaczego nieśmiali moralni tak śmierdzą ogółowi są traktowani jak śmiecie? " normalny jesteś? pisz po polsku :O

Gość gość
Kiedyś odpowiadałem tutaj na takie pytania. Teraz już mi się nie chce, bo to jest powtarzanie ciągle tego samego. Jest mnóstwo książek, artykułów, które przystępnie przedstawiają zasady, które rządzą ludzką psychiką i psychologią relacji międzyludzkich. To wszystko zostało już dobrze zbadane i wielokrotnie opisane. Nie ma w tym żadnej tajemnicy.

Gość gość
Autor ma rację oni nikomu przecież nie wadzą ale ludzi ich poniżają,obgadują za plecami a nawet prześladują!! Czy to jest normalne?? Po co takie reakcje, poniżanie jakiegokolwiek człowieka jest podłe!!!

Gość gość
Podbijam bo nietypowe

Gość gość
Co tu jest nietypowego? Każda społeczność to rodzaj stada. Ludzie szukają takich, którzy mogliby jeszcze niże od nich stać. Ktoś nieśmiały i przyzwoity, jest idealnym kandydatem, dla śmielszego i mniej moralnego człowieka, by ten, próbował go sobie, jeśli nie podporządkować, to chociaż pokazać mu, że jest od niego ważniejszy.

Gość gość
Podaj swoją własną definicję "nieśmiałości moralnej"?

Gość gość
ja myślę, że pomiędzy nieśmiali a moralni miał być przecinek

Gość gość
Nieśmiali mogą być przecież zupełnie niemoralni. Taka "cicha woda" która np. lubi molestować małe dzieci. Dlatego pytam o definicję.

Gość gość
Mogą być. Ale mnie się jednak wydaje, że tam miał być przecinek, więc nie ma czego definiować. Jest opis nieśmiały i moralny.

Gość gość
myślę, że jesteś młodym człowiekiem, to normalne z wiekiem nieśmiałość Ci minie jak w życiu się obtrzaskasz a jeśli chodzi o moralność to "świat" nie lubi dobra bo rusza sumienie a to jest dla niektórych niewygodne stąd ataki na dobry czy wierzących

Gość gość
Ogół jest zbyt prymitywny, by zrozumieć lepiej rozwiniętą generację.

Gość gość
pycha kroczy przed upadkiem