Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Do tych co rozbili rodziny

Polecane posty

Gość gość
Cały czas nie chodzi mi o to co piszecie. W kazdym zwiazku sa lepsze i gorsze chwile. Zawsze wyjdzie jakis kryzys predzej czy puzniej. Codziennosc, rutyna problemy. Jak to sie nasklada zawsze bedzie kryzys. I co wtedy nie ma strachu w takiej sytuacji. Ze moze sie stac tal jak wczesnie bo nie bedzie walczyc tylko wybierze latwiejsze rozwiazani. I nie chodzi mi o zwiazki 2 lata tylko o takie ktore to przetrwaly do konca.

Gość gość sylwia
Konkrety kto i komu?a nie jakieś bzdury i domysły.!

Gość gość
I ty podalas odczucia jako osoba ktora odeszla do kogos. A osoba dla ktorej odeszlas moze miec inne odczucia.

Gość gość
Chcesz konkrety , prosze. Zona mnie zostawila teraz jak wiem co jest przyczyna to nawet nie mam zalu do nej i pretensji. Bo wiem ze milosc jak sraczka przychodzi z nienacka. Jedyna pretensje mam ze wprowadzila jakies gierki i prowadzi dalej. Odnosze wrazenie ze chdzi o kase. Ale ja niechce nawet walczyc z nia bo ja jeszcze kocham. A takie dziwne gierki wprowadzaja tylko niepotrzebne nerwy i to sie odbije na dzieciach a nie chce ich jeszcze calkiem stracic. Nie wypieram sie ich i sam odrazu zaproponowalem kase na nich. Nie stety nie moge kokosow dac bo akurat rozwijam dzialalnosc i sam nie mam nawet na mieszkanie musze mieszkac u rodzicow. A moje pytanie z czystej ciekawosci i tez chce dla niej jak najlepiej przecierz z jakiegos powodu sie zwiazalismy i bylo dlugo dobrze. Teraz bedziemy ukladac sobie rzycie na nowo ona jest z nim ja tez dlugo nie wytrzymam sam a zewzgledu na dzieci bedziemy w jakims stopniu skazani na siebie i jak po czasie emocje opadna to bedzie tez jakis sentyment i napewno nie bedzie nam milo jak bedziemy widziec jak drogiej osobie cos sie dzieje. I z nudow rodza sie ruzne pytania wiec pytam

Gość gość
W kazdym zwiazku z czasem pojawiaja sie watpliwosci I problemy. Ale to nie ma nic wspolnego z tym jak ten zwiazek sie zaczal. Moj obecny maz byl zonaty gdy sie poznalismy. I co z tego? To malzenstwo bylo tylko na papierze. Czy mysle, ze moglby to powtorzyc? Mysle, ze tak poniewaz uwazam, ze kazdy jest do tego zdolny w zaleznosci od okolicznosci. I to bez wzgledu na to czy to zrobili juz w przeszlosci czy nie. Jezeli jest sie nieszczesliwym w zwiazku, nie ma tej iskry, parner jest oziebly, nie ma nawet zyczliwosci to chocby podswiadomie czlowiek sie rozglada. A potem wielki placz bo zdradzil czy zdradzila :O No nie, lepiej zeby zyl jak pie sna lancuchu bez miski wody no bo przeciez maja certyfikat wlsanosci :O

Gość gość
Ja jestem osobą postrzeganą jako ta co rozbiła rodzinę. Mój mąż był żonaty, kiedy zaczęliśmy się spotykać i zostawił dla mnie żonę. Dla mnie to on rozbił tą rodzinę do spółki z żoną, bo to oni tę rodzinę stanowili, więc nie mam z tym problemu. W pierwszych latach naszego małżeństwa było wiele zgrzytów, które w większości dotyczyły jego byłej rodziny. Jak łatwo się domyśleć, jego mocno dorosła już wtedy córka nie akceptowała mnie. I wzajemnie. Nie będę tu wchodzić w szczegóły, ale sytuacja zaszła tak daleko, że każdy jego kontakt z nią, nawet głupa rozmowa telefoniczna doprowadzała mnie do szewskiej pasji. W miarę upływu czasu kontakty te stawały się coraz rzadsze i teraz są ograniczone do telefonów z życzeniami imieninowymi, urodzinowymi itd. Mąż wnuka (5 letniego w tej chwili) widział może 4 razy. Z byłą żoną kontaktu nie ma żadnego. Wszystko jakoś się ustabilizowało teraz, żyje nam się normalnie. 10 lat jesteśmy razem. Obawa o zdradę? Myślę, że zawsze trzeba się liczyć z tym, że coś takiego może się przytrafić i zaakceptować fakt, że związki nie trwają wiecznie.

Gość gość
Przez wiele lat bylam postrzegana jako ta, co rozbila rodzinę. Dlatego, ze mój mąz zrobil pierwszy krok i odszedł od zony, która go przez lata zdradzała, a nawet usunęla ciąźę pozamalzenską. Nie bylo go w kraju, a w ciązę zaszła..Na pozór oddana zona i matka...Dla dobra córek trzymalismy te sprawy w tajemnicy, biorąc plotki, obmowy otoczenia "na klatę". Ciezko było, ale dawalismy radę. Dopiero kilka lat temu , po smierci matki w wypadku, dorosłe córki męza odkryly dokumenty, zdjęcia, tasmy, schowane w domowym sejfie , w rodzinnym mieszkaniu. Wcześniej tylko podejrzewały matkę..Wspólnie wrzucilismy "dokumentację" do ogniska. Kochamy się niezmiennie od lat i zamierzamy razem zestarzeć.