Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co się dzieje w Katowicach

Polecane posty

Gość gość

Co się dzieje w naszym mieście? Ano sporo fajnych rzeczy, tylko wydaje mi się, że warto się zainteresować. Ostatnio znjaomi powiedzieli mi, że smutne to nasze miasto. Hmm, warto być na bierząco, z Miastem Ogrodów na przykład, osobiście bardzo mi się podobają ich działania, organizują warsztaty, różne wydarzenia, sama byłam na warsztatch kulinarnych udało mi się zapisać. zresztą był bardzo dobrze zorganizowane Można? Można ;)

Gość gość
jak zabetonują całe centrum katowic do końca, to dopiero wtedy bęeedzie...( pfff) " MIASTO OGRODÓW".. Smiechu warte!!!!Raczej Betonowy ogród- w nawiązaniu do powieści McEwana.... Dzieje sie koszmar. Beton na betonie betonem poganiany, a płyty - na mariackiej na przykład- juz pękaja i wybrzuszaja sie... po kilku latach. Suuper, wspaniale, tylko pogratulować... potrafią zamknać ruch tramwajowy, bo - uwaga, uwaga- MONTUJĄ PRZYSTANEK !!!!! - i dlatego nie można dostac sie do sąsiedniej dzielnicy. No faaaktycznie, duużo sie dzieje!!!!

Gość gość
Co mi po pieprz.. warsztatach, jak z pracy w nocy do domu dojechac nie mozna komunikacją? na taksówki nie wyrobię) ??? trasę 6 i 19 remontuja, bagatela, po kawałku blisko 20 rok!!! W niedziele jeżdzi tylko 1 autobus na trasie Katowice, Bytom Dostać sie do Gliwic z Katowic to droga przez meke- wieeeki całe trwa przejazd! Mamy , poza Warszawą, najdroższą komunikację w Polsce ! Parkingi - 3 zł za godzine, średnio, no wprost wspaniale!!! Organizuja dzień bez samochodu- gdzie właściciele aut moga ZA DArmo jechac komunikacja miejską- no, ale przeciez ci, co aut nie maja i maja wykupione np bilety miesięczne- to PLACĄ, prawda? to tyle z absurdów, - jakie mi przyszły na mysł w pierwszych minutach. Taaak, Katowice... a remont śródmieścia z wiecznie przesuwanymi zagrodzeniami- przez pewien czas zmieniali ustawienia zagrodzeń przy wykopach co parę godzin- a obejścia były spore- problem ze zdążeniem na autobus, czy tramwaj, obchodzenie połowy miasta, by przejsc na druga strone ulicy itp.

Gość zkatowic
chodziło chyba o Katowice od takiej kulturalnej strony, jeżel myśleć o komunikacji miejskiej i ruchu na drogach to chyba bolączka wielu większych miast w Polsce i niestety, ale zupełnie inne organy rządzące mają na to wpływ. a nie instytucje zajmujące się kulturą. taka ciekawostka - katowice są ejdnym z najbardziej "zielonych" miast w polsce http://katowice.wyborcza.pl/katowice/1,35063,17899820,Katowice_uznane_za_jedno_najbardziej_zielonych_miast.html co do merituum - rzeczywiście, można znaleźć sporo ciekawych inicjatyw związanych z kulturą, warsztaty, targi, jak ktoś jest tyko zainteresowany to może "wykopać" coś fajnego. myślę, że Miasto Ogrodów i IKK są takim sztandarowym organizatorem w mieście i chwała im, ze dobrze to robią

Gość gość
a co fajnego zrobiono pod szyldem miasto ogrodów- bo jakoś nie zauważyłam?? co z tego, jak sponsoruja kwiatki w superjednostce...czy innym bloku...- jak całe centrum jest w wykopach???!!!! Nie , no dobrze,że remontuja, super- tyle, że przebudowy rynku trwaja NIEPRZERWANIE od lat 50 tych, ZAWSZE cos jest rozkopane w centrum!!!!( jak nie wierzycie, popatrzcie na zdjęcia stare naszego miasta) Kopią , kopią, a po 13 ani jednego robotnika- oni juz skończyli pracę w danym dniu. KOSZMAR co do kultury- nie mam zastrzeżen. Jest super, sporo sie dzieje, tyle,że - na te ATRAKCJE TRZEBA DOJECHAĆ do rozkopanego miasta!!!! autem- no , to ani piwka sie nie napijesz, a - właśnie - komunikacja wieczorami KULEJE

Gość mieszkanka kat
Ja zauważyłam, że się więcej dzieje bo Miasto Ogrodów bardzo dobrze działa i organizuje wiele ciakwych eventów z czego bardzo się cieszę.

Gość Kuleczka900
Warto też pamiętać o tym, że w Katowicach oprócz wydarzeń publicznych można także znaleźć sprawiedliwość. Moja znajoma z pomocą firmy http://fabrykaodszkodowan.com.pl/ odzyskała dużą kwotę pieniędzy ze swojego odszkodowania :) Ważne jest by szukać sprawiedliwości!