Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ząbkowanie a karmienie piersią

Polecane posty

Gość gość

Dziewczyny pomóżcie! Syn jest karmiony mm, ale wciąż dokarmiany mlekiem z piersi. Jak poradzić sobie z utrzymaniem kp przy ząbkowaniu? Ból niemiłosierny!! Dopóki były dolne jedynki ok, ale właśnie dochodzą górne, no masakra :(

Gość gość
Nakładki silikonowe?

Gość gość
To nie wina ząbkowania ale zmieniającej się techniki ssania podczas karmienia butelką.

Gość gość
Jak dziecko Cię gryzie, to zabierasz pierś i mówisz "nie wolno". Potem podajesz i jak zaczyna gryźć to znów powtarzasz stanowczo "nie wolno" i zabierasz. U nas skutkowało, takie niemowlaki sa wbrew poorom bardzo mądre:) Ale zmiana techniki przez fakt, że dziecko dostaje butelkę tez jest przyczyną.

Gość gość
dzięki za pomysł z nakładkami, nawet o nich nie słyszałam. Dziewczyny, a o co chodzi z tą techniką ssania? Może dopiszę tylko, że syn w zdecydowanej większości jest na mm od urodzenia. KP to tylko dodatek, ale niezmiernie dla nas istotny:) Syn kończy dopiero 5 mies. w tym tygodniu, a dolne jedynki wyszły pod koniec października, więc nie do końca jestem pewna, czy załapie "nie wolno";) spróbujemy :) dziękuję!

Gość gość
U mnie tez tak było, przeszło. Wytrzymaj, kwestia dwóch tygodni, przynajmniej u mnie.

Gość gość
Aha i nakladki nic ńie dadzą, bo dziecko juz za duże i nie będzie chciało. Ja podkladalam palec w miejsce gdzie mnie nagryzalo, tylko to pomogło. Ja oczywiście mówię o pernamentnym podgryzaniu, co jest gorsze, od tego ze raz na jakiś czas po prostu ugryzie.