Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Karolina9316

Pleśń w jedzeniu. Proszę o rady.

Polecane posty

Gość Karolina9316

Mam dość nietypowy problem. W czwartek po powrocie z 12h zmiany w pracy mój partner przygotował mi kolację. Były to pierogi, które zakupił w supermarkecie X. Oczywiście (czego aktualnie żałuje) z głodu dorwałam się do nich i wchłonęłam wręcz kilka by zagłuszyć pierwszą fazę głodu. Po chwili jednak zaczęłam czuć okropny ich smak i gdy je rozkroiłam na częśc****erwsze zobaczyłam że w środku nafaszerowane są wręcz samą pleśnią - może 10% składu było jeszcze nadzieniem. Nad ranem miałam rewolucję żołądkową. Poszłam do lekarza i uzyskałam leki przeciwwymiotne, kultury bakterii i ścisłą dietę. Jednak nie przynosi to rezultatu. W dalszym ciągu ogromnie boli mnie brzuch, każdy spożyty posiłek nie jest trawiony, wzmaga wymioty i ból brzucha. Moja lekarka przyjmuje dopiero w dniu jutrzejszym. Czy znacie jakiś możliwy sposób na przetrzymanie nocy i zmniejszenie bólu brzucha? W razie wcześniejszych pytań. Byłam na pogotowiu, wymagają ode mnie skierowania lekarskiego.

Gość gość
herbatka rumiankowa, miętowa, mi tez zawsze pomagała herbata z imbirem, zwykła herbata plus łyzeczka imbiru w proszku z cukrem i wypilam ten plyn, ale tego pewnie w domu nie masz... musisz chyba wytrzymac do jutra

Gość gość
Ścisła dieta, picie wody małymi łyczkami. Po 24 h można spróbować kleiku ryżowego na wodzie. Daj odchorować przewodowi, nie dokładaj do pieca zanim będzie w stanie strawić cokolwiek.