Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pytanie do Was, studia

Polecane posty

Gość gość

Mam 22 lata. Pracuję jako pracownik biurowy... no i właśnie.. Mój synek ma 20 tyg. Od marca chciałabym iść na studia, ale kompletnie nie wiem na co iść.. od 18 rz pracuję główniw w biurze.. nie mam żadnych zainteresowań.. Boję się poznać nowych ludzi, ale w końcu trzeba się wykształcić :P a zajęcie się synkiem Nie stanowi to żadnego kłopotu, dla ojca bo chętnie się zajmie ;) Miałyście podobny problem? Jak postąpiłyście?

Gość gość
A w jakim celu chcesz zrobić te studia? Jakie masz dalsze perspektywy? Studia dla studiowania czy może coś więcej potem?

Gość LOGISTYK A PORAZKA
Witaj Ja mialam tak jak ty. Poszłam na studia mimo,ze nie miałam pomyslu jakie wybrac. Chciałam mieć wyzsze i tyle. Po dlugim namysle wybrałam logistyke. wydawala sie byc interesujaca. To była najgorsza decyzja jaka mogłam podjąć. Gdybym mogła cofnac czas nigdy bym nie poszla na takie studia. Szkoda 3 lat i kupy kasy. Dziś juz wiem,ze jesli miałabym możliwośc odzyskania tych pieniedzy i czasu poszłabym na kosmetologie. Dobra rade. Jesli nie wiesz na100 % co chcesz studiowac nie wybieraj na siłe. Poczekaj do czasu aż będziesz pewna.

Gość Autorka_tego_tematu
Prace mam, ale wiadomo ze kiedys moze sie to zmienic.. wiele pracodawcow patrzy na wyzsze wyksztalcenie i doswiadczenie. Bardziej dla samego "studiowania". Nie wiem na jakim stanowisku by bylo mi najlepiej :P

Gość gość
do Logistyka A obronilas sie? A teraz chcialabys studiowac kosmetologie, czy sobie odpuszczasz, bo masz papierek? Pytam z ciekawości.. :)

Gość gość
Ja skończyłam kosmetologię. Jestem zadowolona, mam swój gabinet kosmetyczny. Ostrzegam : to nie kierunek dla każdego. Jeśli jesteś nastawiona na zerowy wysiłek i mało nauki to jesteś w błędzie. Po pierwszym roku z 70 osób zostało niecałe 50.

Gość moebieskooka5437
Ciekawy temat, podnoszę.

Gość gość
ja na szczescie z logistyki po 1 roku zdrezygnowałam, ale kasy i tak szkoda a do autorki lepiej iść rok później i być pewnym niż iść na byle co

Gość gość
Autorko, może idź do szkoły policealnej? Zawsze możesz zrezygnować, a jednak jak skończysz studia masz kierunek :)

Gość LOGISYKA PORAZKA
Obroniła się. Dyplom leży w szufladzie. Nie szukam pracy w tym kierunku bo nie interesuje mnie to. Teraz qiem że kosmetologia byłaby strzałem w 10. Na lihisyyke wydalam ponad 10 tys. Bardzo żałuje tych pieniędzmi i czasu. Trzy stracone lata. Teraz jestem w ciąży i nie myślę o kolejnych studiach. I pewnie już nie podejmie nauki. Choćby że względów finansowych. Także powtórzenia jeszcze raz. Nie idź na studia tylko po to by studiować. Bo będziesz żałować tak jak ją.