Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

pracuje za 4 30 netto za godzine

Polecane posty

Gość gość

Wiem, że nie powinienem, ale nie mam wyjścia. Mam blisko do pracy, a a w okolicy nic nie ma. Muszę mieć kasę na opłacenie nauki. To skandal, takie stawki. W przyszłości wyjadę z kraju.

Gość gość
A skąd jesteś ?

Gość gość
Lubelskie

Gość gość
Czemu z kraju polskie zarobki są jedne z najwyższych na świecie np Ukraińcy za 4 złote na godzinę do pracy do polski przyjeżdżają

Gość gość
To zmień zawód nie pracuj na śmieciówce albo nielegalnie dorabiasz polskie zarobki wbrew pozorom są wysokie i można godnie żyć ja mieszkam w łódzkim i nie znam nikogo kto mniej niż 2 tysiące zarobi

Gość gość
13:22 czemu spaliłeś temat? W Polsce są najgorsze warunki na całym świecie a Ukraina i Rosja to nie kraje to dziki wschód.

Gość gość
przydały się nam pracownik(pomocnik ) do warsztatu oczywiscie za godziwą zapłatę ale to nie ten rejon niestety.

Gość gość
Nie da się za to utrzymać jednej osobie. Nie powinno być takich stawek. 7 netto zrozumiem jeszcze np na początek. Wiem nie jesteśmy bogatym krajem, ale Ci co płacą 4,5,6 zł jeżdżą dobrymi autami z wyzysku.

Gość gość
jeśli robisz za tyle na cały etat to jest nielegalne powinieneś to zgłosić do PiP

Gość gość
No proszę, a czytałem, że polski pracodawca nie skrzywdzi rodaka i da mu zarobić tyle na ile zasługuje. No chyba że niewiele potrafisz więc twoje zarobki są adekwatne do twoich umiejętności.

Gość gość
a te 2 tysiące to dużo? Kupisz za to prezenty za 150zł(to takie minimum żeby cokolwiek radości sprawić) na głowę dla 12 osób? 7tysięcy to byłoby minimum bo mogłabyś myśleć perspektywicznie

Gość gość
13:27 na czym polega to owe bogactwo kraju i jego brak sprecyzuj bo nie rozumiem dlaczego inny kraj bierze mniej daniny od poddanych a w zamian daje im więcej niż kraj który bierze więcej daniny i nic w zamian nie daje? Wyjaśnij mi to proszę...

Gość gość
A ty chciałeś żeby polski pracodawca pracował na ciebie? Chyba role ci się pomyliły. Najemny ma pracować na nas pracodawców i ma być wdzięczny, że pozwalamy mu pracować. Przecież ja jako pracodawca też mam moje potrzeby. Buduję wille dla dzieci a gdzie samochody, wycieczki zagraniczne itd? Morda w kubeł i pracować!

Gość gość
Chętnie w warsztacie jako pomocnik bym poszedł, ale na umowę. Mogę pracować w tygodniu. Tu mam naukę ważną mam 22 lata. Ale nie region ten. 13,24 Co piszesz to propaganda. Większość zarabia poniżej 2 tys. Owszem nie w wielkich miastach, ale tam wynajmowanie mieszkania to koszty blisko 2tys. Na śmieciówkach nie ma płacy minimalnej

Gość gość
13:31 Na tym że w kraju bogatszym nie ma korupcji i danina nie wypływa szerokimi strumieniami z kraju tylko w nim zostaje!

Gość gość
Największą korupcję zawdzięczamy chyba platfusom

Gość gość
Każdy kraj w którym istnieje pojęcie wyzysku jest toczony przez zarazę zwaną korupcją. Polska jest była i już zawsze będzie dojną krową której mleka nie skosztujecie.

Gość gość
Jeśli nie wy to Ukraińcy a jeśli nie oni to inni murzyni będą pracować na klasę panów. Nie ma dla Was tutaj przyszłości. Przegraliście walkę o niepodległość oddając władzę w obce ręce. Wasz czas minął nie ma już dla was tutaj miejsca.

Gość gość
ciekawe w jakim mieście łódzkiego jest tak super płatna praca, ja pracuje w Łodzi za 5 zł za godzinę

Gość gość
gość dziś popieram, masz całkowita rację :)

Gość gość
25 wybraliśmy lepszą zmian. Uda się nam !!!

Gość gość
To skandal!!!

Gość gość
skandal, nie skandal, w tym skandalu przyszłam na świat i tutaj odejdę w niepamięć w niełasce i biedzie

Gość gość
13:44 jeśli nie rozejdzie się po kościach bo wolno to idzie. Mam nadzieję że nie czekają na schyłek kadencji by zagrać o kolejną jak to platfusy zwykle robiły

Gość gość
Czemu co masz na myśli że w Polsce są najgorsze warunki?

Gość gość
No nie spodziewaj się, że ciec bez wykształcenia i z dwoma lewymi rękoma będzie zarabiał więcej. W zdrowym, polskim kapitalizmie zabiają ci, którzy potrafią udowodnić swoją przydatność. W ogóle to ciesz się, że masz pracę.

Gość gość
Jak porównać z tym co było w PL za sanacji to teraz mamy powszechny dobrobyt. I tutaj wszystko jest takie tanie w porównaniu z UK.

Gość gość
na temat zarobków można też poczytać na stronie gowork

Gość gość
No niestety, są u nas w kraju takie województwa, które nie mają najlepszej sytuacji na rynku pracy. Ale ja myślę, że z tymi Ukraińcami i innymi pracownikami ze wschodu wcale nie jest tak źle i wcale nie zarabiają 4zł za godzinę. Szczególnie jeśli zatrudniani są przez agencje pracy takie jak https://www.gppeople.pl/95,gp-people-pracownicy-ze-wschodu.html - dobry pracodawca, który płaci uczciwie za wykonywaną robotę i zatrudnia na umowę, nie na czarno jest zawsze najlepszą inwestycją w tej materii!