Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dziewczynka 14 miesiecy nic prawie nie je pomocy

Polecane posty

Gość gość

14 miesiecy nie wiem ile teraz wazy. Tak z 9 kg napewno. Daje jej makaron ziemniaki chlebek zupki moje warzywa . Kasze rozne. Ona nie chce tego Wypije mleko 180ml rano potrm o 11 znowu mleko 180 ml. I wieczorem przed spaniem mleko 180 ml. Zje tam pyciu kawalek bananka itd. I jakies picie kompocik czy co. Co robic wiem mam isc do lekarza a znacie jakis syrop na apetyt bez recepty dla takich dzieci ?

Gość gość
Może nie żyje?

Gość gość
Podawaj mleko tylko rano jak wstanie a potem przed snem powinno pomoc I dawaj twardo zupke potem owoc itd

Gość gość
moja ma 2 lata i wazy 10kg takze nie jest zle. Moze akurat ma taki okres albo za czesto podjada byle co (typu banann) zamiast zjesc co 4h posilek

Gość gość
Gość z 18:39 Twój mózg chyba nie żyje

Gość gość
No właśnie ona je co 3 lub 4 h. Ale w między czasie zje cos malego. A to suchy wafelek bez cukru,a to biszkopcik a to bananka kawalek.

Gość gość
Brawo, teraz syropek na apetyt, a za kilkanaście lat będziesz marudzić że dupa szeroka. Tak trzymaj.

Gość gość
Moja mala tez ma 14 miesiecy i wazy 8.5 kg ale jest zdrowa. Ona tez ma takie okresy niejedzenia kiedy zabkuje. A pozniej nadrabia. Dajesz jej jedzenie do raczki? Jakies warzywa, kurczaka owoce?

Gość gość
Daje jej do raczki kurczak gotowany,warzywa,itd to zje miesko taki kawal troche. A tak to wyrzuci na podloge wszystko:( moja jest bardzo szczupla dziewczynka chudziutkie nozki buzia tulowie raczki zgrabne wszystko ma. Taką twarz ma glowe malutką.moja corka nie bedzie gruba bo ja jestem z natury chudziutka 42 kg wzrost 164 cm

Gość gość
14 miesięcy i taka waga to trochę mało. A co mówi pediatra? Jak wyniki? Ja od razu nie podawałabym syropu itd., ale nie ze względu na ewentualną otyłość, ale przez to, że nie jest to najzdrowszy specyfik. Po pierwsze zrób badania, u mnie wyszło niskie żelazo i jak wyrównaliśmy to od razu apetyt się pojawił. Wiem, że też brak jakiś witamin powoduje brak apetytu, ale nie pamiętam. Popytaj pediatry. A wcześniej jak jadła?

Gość gość
Mój synek w podobnym wieku miał taki okres niejedzenia, badania wykazały niskie żelaza, miał wtedy 13 mies i ważył 10700, teraz ma 23 mies i waży prawie 15 kg i bardzo urósł. A wystarczyło suplementacja żelaza przez 2 mies :) koleżanki synek nie jadł z powodu zbyt dużego stężenia witam. D w organizmie Radzę Ci wizytę u pediatry.