Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

pomozcie proszę 11tydz ciąza i....

Polecane posty

Gość gość

badanie moczu odczyn (ph) 5,5 ciężar wlaściey (g/ml) > 1.025 białko (mg/dl) - neg cukier (g/dl) - neg Urobilinogen - norm 0,1mg/dl Bilirubina - neg Nitrite - neg leukocyty +25WBC/ul Erytrocyty - neg Ketony - neg OSAD MOCZU nabłonki płaskie - dość liczne w prep Leukocyty 4-6 wpw Bakterie pojedyncze w prep mega leukocyty czy to moze byc cos poważnego? na 16wizyta u gin mnie moj niepokoj doprowadza do paniki ... mial ktos takie i z dzidzia bylo ok?

Gość gośćhfch
Musisz wziac antybiotyk na bakterie. Przepisze ci go lekarz. Spokojnie.

Gość gość
myslisz ze to nic powaznego boje sie okropnie:(

Gość gośćjfvfg
Narazie kup zurawit i pij minimum 2 l wody dziennie. ; p

Gość gość
ok czy to moze szkodzic dziecku ? czy moze poronie --nie wiem ......boje sie bardzo

Gość gość
ja dostałam antybiotyk i jest ok, nie panikuj bo nie ma powodu bo to tylko bakterie w moczu a w ciązy możesz miec z tym problem. Laski ogarnijcie się trochę

Gość gość
dziekuje Wam dziewczyny za odpowiedz troche sie uspokoiłam.. po tym jak wczesniej poroniłam to padło mi na psyche i.......:( Wiec myslicie tylko że to zapalenie pecherza -? W ale zas pećherz by mnie bolał szczypało by mnie a mnie nic nie szczypie. Dodam jeszcze ze w tamtym tyg wrocilam z szpitala mialam krwiaka ktory sie sam wchłonoł .. i Nawabiłam sie wysypki ;luszczyca rożowa Giberta :( pewnie w szpitalu mnie zarazil czy to moze miec wpływ na leukocyty?

Gość gość
mowisz ze dostalas antybiotyk a jakie mialas leukocyty tez +25 czy nizsze? w ktorym tygodniu ciazy?

Gość gośćvdv
W pierwszej ciazy ciagle tak mialam i ciagle szpital i antybiotyki. Teraz w drugiej jakos nie. Czasami jest w moczu bakteria jeszcze nierozkolonizowana ale bardziej szkodliwa i dlatego sa wysokie leukocyty a bakterie pojedyncze. Trzeba wziac antybiotyk. Zurawit nie jest szkodliwy to po prostu zurawina w tabletkach, ktora pomaga odczepiac bakterie od scian tkanek i tym sposobem wyplukiwania. Przy tym odpowiednia ilosc plynow i bedzie ok.

Gość gość
Ok jeszcze raz bardzo Ci dziękuję . Oby bylo tak jak piszesz ... Pewnie dzis mi da antybiotyk a ja zaopatrze sie w żurawine jak pisałaś . i w sobote rano polece na mocz. Po 2dniach kuracji powinno juz co nie co spaść w dół ... JEszcze raz BArdzo Ci Dziekuje za uspokojenie mego nie pokoju !

Gość gość
to oni moga mnie skierować do szpitala na to ze mam podwyzszone LEUKOCYTY?

Gość gośćbdbj
Zalezy od lekarza itd mnie ciagle kladl do szpitala na bakterie w moczu. Ale nieraz daja antybiotyk i kaza powtorzyc po kilku dniach mocz i przyjsc na wizyte.

Gość gość
oK DZIEKI raz jeszcze.Wiec nie mam powodu do az taki wielkiego nie pokoju ? a jesli jezcze moge spytać też miałas ponad 20 czy mniej?

Gość gość
Całą ciążę miałam "brzydkie" wyniki moczu, lekarz (bardzo dobry, wzięty) nawet nie wspomniał o antybiotyku

Gość gość
ok mam nadzieje ze i u mnie bedzie dobrze .... trzymajcie kciuki

Gość gość
Po wizycie lekarz ocenil wyniki na 6 z plusem lekko podwyzszone Leukocyty co spowodowane jest wirusem mojej wysypki ktora obecnie przechodzę :)