Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Zlodziejski ZUS zrobil mi kontrole.

Polecane posty

Gość gość

Zlodziejski ZUS zrobil mi kontrole. Czy aby w ciazy nie latam nie wiadomo gdzie.Ale zrobili kontrole pod adresem pod ktorym jestem zameldowana czyli dom rodzinny a od niedawna mieszkam z facetem na wynajmowanym i mnie nie zastali w domu rodzinnym. W zwiazku z czym zostawili mi pismo gdzie mam wyjasnic czemu mnie noe zastali i ewentualnie przedstawic zaswiadczenie jesli bylam u lekarza. Oni sa chorzy! Placa mi zaledwie dwa miesiace i to grosze bo najnizsza krajowa a robia jakies durne kontrole jakbym conajmniej 2-3 tysiace ciagnela.. poska to chory kraj....trzeba stad spadac

Gość gość
to spadaj

Gość gość
I mają rację. ZUS reprezentuje nasze interesy. Po to płacimy podatki żeby oni likwidowali nadużycia.

Gość gość
Skoro taki złodziejski to pracuj na czarno? Kto Ci broni? Trzeba było dać im adres zamieszkania. Przecież każdy wie, że na l4 może być kontrola

Gość gość
I co jest najlepsze jeżeli w l4 masz napisane leżeć to ci powiem ze już możesz sobie odpuścić kasę z tego akurat zwolnienia.

Gość gość
Mam napisane ze moge chodzic to raz. A dwa jestescie mega tepe jak uwazacie ze Zus wasze interesy reprezentuje haha glupszej glupoty chyba do konca roku nie przeczytam..podac wam przyklad reprezentowania waszych interesow? Moj ojciec-53 lata z czego 35 lat przepracowane w jednej firmie i uczciwie oplacany zus. Miesiac w miesiac. Zmarl. Nie dozyl nawet 1szej emerytury.decyzja ZUSU: Mojej matce nie nalezy sie renta jako wdowie bo nie ma 50 lat. Zagadka: co stanie sie ze skladkami mojego ojca? Chcecie wiecej przykladow reprezentowania waszych interesow?Nie latam po galeriach bedac na L4 poprostu mieszkam pod innym adresem ktorego oni znaja, nie spodziewalam sie kontroli wiec nie latalam im go podawac. Kafeteryjne szczekaczki nawet ZUSu beda bronic byle sobie pouzywac :) zal mi was sfrustrowane kobiety.

Gość gość
Ja zusu nie bronię. Ale odprowadzać składek do niego nie musisz, nikt Ci nie każe przestrzegać prawa i potem marudzić. Ja uważam, że pobieranie abonamentu rtv jest złodziejskie i go nie płacę. Proste

Gość gość
Głupia pipo bierzesz kasę ZA DARMO to masz się dostosować. Jak ci coś nie pasuje to siedz sobie u faceta ale nie pobieraj publicznych pieniędzy

Gość gość
Aha, i jeszcze pytanie: rozumiem ze wy bedac ma L4 lezalyscie do gory kolami do samiutkiego porodu nie wychylajac nosa za drzwi czekajac bo a noz kontrola sie pojawi? Wyjscie na spacer do parku czy na zakupy spozywcze czy po wyprawke to dla was naduzycie? Spoko :) nie dziwie sie sie zus ***** takie bydlo jak samo bierze sznurek i prowadzi sie do rzezni :)

Gość gość
No i ok,ze byla kontrola,bo przeciez ciążą to nie choroba,jak mawiacie.

Gość gość
Nie glupia cipo nie biore za darmo. Po to skladki placilam pracujac zeby w razie ciazy, choroby czy smierci z tej kasy byl jakis pozytek dla mnie lub mojej rodziny. Moj ojciec publicznych pirniedzy jak to kretynko nazwalas uciulal ze 200-250 tysiecy i ani grosza z tego nie zobaczyl bo nie dozyl, ani nikt z mojej rodziny bo sie nie nalezy. Wiec nie pieprz mi ze biore publiczne pieniadze od tak.

Gość gość
No, na razie to Ciebie prowadza na sznurku bo nie wpadłaś na genialny pomysł by uaktualnic u nich swoje dane :D Atakuj sobie nas czy zus ile wlezie. To nie zmienia faktu, że jesteś w d***e i to na własne życzenie. Bo jak rozumiem w wynajmowanym mieszkaniu przebywałaś. Jeśli jestem CHORA to siedze w domu i nie, nie wychodze do sklepu bo JESTEM CHORA i z reguły wtedy się bardzo źle czuję x Bo chyba nie chcesz mi powiedzieć, że jesteś zdrowa i masz L4? Bo to wtedy nadużycie

Gość gość
i pierwszy miesiąc płaci pracodawca, nie zus.

Gość gość
Boze co za kretynki tu siedza. Widzisz i nie grzmisz. Ty jestesnaduzyciem ludzkosci,naprawde. Idz zmierzyc IQ.

Gość gość
Ale to nie te kretynki stracą chorobowe tylko Ty inteligentko :D

Gość gość
Ja sie z toba zgadzam autorko. Tez mialam kontrole w koncowce ciazy akurat bylam w domu podpisalam i ok. Za to przyslali mi pismo z 15 pytaniami dot mojego krotkiego zatrudnienia w firmie ale dla mnie zus to zlodzieje i lataja z tymi kontrolami malo sie nie posraja. Mialam l4 chodzace , nie wiem co chcieli spr moze czy przypadkiem do pracy za granice nie wyjechalam hehe. Dobrze ze bylam to zaoszczedzilam sobie nerwow a za darmo nikt pieniedzy nie dostaje to sa pieniadze ze skladek oplaconych podczas pracy douczcie sie

Gość gość
Zejdzie Ci usmieszek z krzywej twarzy :) uaktualnie adres i posprawie. Moga wpadac kiedy chca :) a Ty glupia jaka jestes taka zostaniesz:)

Gość gość
Przecież ciąża to nie choroba. Dlaczego jesteś na zwolnieniu? Co innego jakbyś była na podtrzymaniu i musiała leżeć. Wczoraj w aptece widziałam farmaceutkę w zaawansowanej ciąży i cały czas na stojąco, bo miała kolejkę. I później taki pracodawca jak twój nie będzie chciał przyjmować kobiet do pracy, bo co przyjmie to kobieta idzie na całą ciążę na zwolnienie.

Gość gość
Pracodawca za pierwsze 33 dni płaci Ci z Twoich składek? I zakładając, że jesteś 5 mcy w ciązy na chorobowym (to 6000zł) to powinnaś przepracować rok czasu by tyle odłożyć ze składki chorobowej.

Gość gość
No i dobrze ze idzie. Ma do tego prawo. Orderu za robote od nikogo nie dostanie.

Gość gość
Ale o co ten ambaras?

Gość gość
"Zejdzie Ci usmieszek z krzywej twarzy usmiech.gif uaktualnie adres i posprawie. Moga wpadac kiedy chca usmiech.gif a Ty glupia jaka jestes taka zostanieszusmiech.gif" No jeszcze coś napisz, pokaż swoją kulturę i elokwencję :D Pokaz swoje frustracje jeszcze

Gość gość
No i dobrze ze idzie. Ma do tego prawo. Orderu za robote od nikogo nie dostanie. vv Osoby niezdolne do pracy mają prawo do l4. Ciąża nie oznacza niezdolności do pracy, więc nie każdy ma prawo do l4

Gość gość
Nie znam osoby będącej na L4 której Zus by nie kontrolował.Ich prawo sprawdzić zasadność zwolnienia.Jeśli możesz chodzić wg zwolnieni odpisz im że byłaś na spacerze relaksacyjnym i tyle w temacie.

Gość gość
Owszem,przepracowalam wiecej niz rok. Pracuje od 16 roku zycia. Pracodawca nie ma mi absolutnie za zle ze poszlam na L4 poniewaz nie mial mnie jak przeniesc na inne stanowisko bo innego niz moje nie ma :)jak mi zmniejszyl obowiazki to spadaly one na innych pracownikow ktorzy mieli dosc wiec ciezko zebym 25 kg dzwigala, robila 12 godzinne nocki w imie wygody ZUS-u. Pracodawca sam sie az bal jak podnosilam takie ciezary. Jakby to tylko o stanie chodzilo to bym pracowala i do 9 miesiaca :) ale widze was az trzesie ze zlosliwosci :)smialo pouzywajcie sobie bo widze przez kabelek kazda madra i wszechwiedzaca :)

Gość gość
Drogie Kafeterianki, nie Wasza sprawa, dlaczego kto bierze zwolnienie w ciąży. Każdy pracuje i płaci składki całe życie, więc ma prawo w potrzebie z nich skorzystać. Z Waszych portfeli nie wyjmuje. Mając zwolnienie ciążowe, w którym dozwolone jest chodzenie, nie trzeba siedzieć w domu. Skoro można chodzić, to dla zdrowia należy chodzić na spacery. Chodzenie za wyprawką czy zwykłymi codziennymi zakupami też wchodzi w grę. Nie wiem, czemu straszycie autorkę, jakby jej mieli zaraz karę nałożyć za niewinność. Wytłumaczy, że poszła się dotlenić na spacerze i tyle, wielka mi sprawa. Co innego jakby miała zwolnienie, że musi leżeć. Sama byłam całą ciążę na zwolnieniu (nie muszę Wam tłumaczyć powodu) i kontroli żadnej nie miałam, a mnie płacili znacznie więcej niż najniższą krajową. Nie piszcie więc, że każda ma.

Gość gość
Wiecie skąd się wziął złodziejski zus, złodziejscy urzędnicy, państwo etc? Ze zlodziejskich obywateli. Kali ukrasć - dobrze, kalemu ukraść źle. Jak Wy naciągacie państwo, wyłudzacie, kombinujecie to dobrze - jak państwo to robi z Wami to źle. Urzędnicy i politycy to śmietanka narodu, bo to z tego narodu wyszli - złodziejskiego i pełnego przekrętów. Jak widać są jeszcze ludzie którym to przeszkadza

Gość Modyfikowana
Opanujcie się dziewczyny, obrażacie się tak, że aż przykro czytać! Nie wiemy gdzie pracowała autorka tematu, zakładając że to była dajmy na to taka biedronka, czy widzicie tam kobietę w ciąży targającą ciężkie palety albo karton z sokami, który trzeba ustawić na wysoką półkę? Ciąża nie jest chorobą, ale dla bezpieczeństwa dziecka lepiej siedzieć w domu niż później płakać...

Gość gość
Większość osób po prostu uznała, że autorka ma normalną pracę a nie tyra fizycznie